Frække rejer på spid.(2
personer)
-
12 store rejer –
king prawns
-
2 spsk olie
-
1 spsk sesamfrø
-
¼ stor rød
chilipeber
-
1 lille knust
fed hvidløg
-
1 tsk fintrevet
citronskal
-
2 tsk wasabi
puré
-
4 spsk
cremefraiche 18%
-
Citronsaft
-
Groft salt
-
Friskkværnet
peber
-
Lidt sukker
-
Lidt frisk salat
Skallen pilles af
rejerne, og de skæres midt igennem ned til halen – uden at skære hele vejen
igennem (flækkes næsten helt igennem). Rejerne trækkes på et træspid og steges i
hed olie på pande. Krydres med sesamfrø, fintskåret chili, lidt hvidløg og
fintrevet citronskal, salt og peber. Krydderierne må ikke steges hårdt med – så
steg næsten færdig og tilsat da krydderierne. Tag så af varmen. Rejerne skal i
alt stege ca. 3 min – til de bliver hvide og faste i kødet.
Rør wasabi puré
til dressing med cremefraiche og smag til med lidt citronsaft, salt og peber
samt lidt sukker.
Anrettes med lidt
frisk salat.
Jordskoksuppe med laks.(2
personer)
Jordskokkerne
rengøres, skrælles og skæres i små tern. Rist jordskokkerne af i lidt hed olie i
en gryde. Det er vigtigt for smagen at jordskokkerne ristes godt af. Tilsæt
hakket løg og tern af æble uden skræl og kerner. Tilsæt karry og tandoori mix og
lad det riste lidt igennem. Tilsæt hvidvin og fløde og lad suppen småsimre – til
jordskokkerne er møre. Blend suppen og sigt den. Smag til med revet muskatnød,
salt og peber og rund evt. smagen af med lidt smør. Laksefileten skæres i små
tern og sauteres forsigtigt i lidt smør sammen med urterne. Krydres med salt og
peber og lidt citronskal.
Anrettes i midten
af en dyb tallerken og suppen hældes rundt om.
|