MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Frække rejer på spid.(2 personer) 

  • 12 store rejer – king prawns

  • 2 spsk olie

  • 1 spsk sesamfrø

  • ¼ stor rød chilipeber

  • 1 lille knust fed hvidløg

  • 1 tsk fintrevet citronskal

  • 2 tsk wasabi puré

  • 4 spsk cremefraiche 18%

  • Citronsaft

  • Groft salt

  • Friskkværnet peber

  • Lidt sukker

  • Lidt frisk salat

Skallen pilles af rejerne, og de skæres midt igennem ned til halen – uden at skære hele vejen igennem (flækkes næsten helt igennem). Rejerne trækkes på et træspid og steges i hed olie på pande. Krydres med sesamfrø, fintskåret chili, lidt hvidløg og fintrevet citronskal, salt og peber. Krydderierne må ikke steges hårdt med – så steg næsten færdig og tilsat da krydderierne. Tag så af varmen. Rejerne skal i alt stege ca. 3 min – til de bliver hvide og faste i kødet.

Rør wasabi puré til dressing med cremefraiche og smag til med lidt citronsaft, salt og peber samt lidt sukker.

Anrettes med lidt frisk salat.

 

Jordskoksuppe med laks.(2 personer)

  • 150 grm jordskokker

  • ½ spsk olie

  • 1 Chalotteløg

  • 1 Belle de boskoop (madæble)

  • 1 spsk karry

  • 1 knivspids tandoori mix

  • 4 dl hvidvin

  • 2 dl fløde

  • Revet muskatnød

  • 100 grm laksefilet

  • Lidt smør

  • Lidt blandede urter i tynde strimler, fx porrem selleri og gulerod

  • Lidt citronskal

  • Salt

  • Friskkværnet peber

Jordskokkerne rengøres, skrælles og skæres i små tern. Rist jordskokkerne af i lidt hed olie i en gryde. Det er vigtigt for smagen at jordskokkerne ristes godt af. Tilsæt hakket løg og tern af æble uden skræl og kerner. Tilsæt karry og tandoori mix og lad det riste lidt igennem. Tilsæt hvidvin og fløde og lad suppen småsimre – til jordskokkerne er møre. Blend suppen og sigt den. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og rund evt. smagen af med lidt smør. Laksefileten skæres i små tern og sauteres forsigtigt i lidt smør sammen med urterne. Krydres med salt og peber og lidt citronskal.

Anrettes i midten af en dyb tallerken og suppen hældes rundt om.