MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Rodfrugtsuppe med spicy ristede kerner

1,5 kg blandede rodfrugter (selleri, pastinak, rødbeder, gulerødder), 2 løg, 50 g frisk ingefær, 1 fed hvidløg, 1 kvist timian, 1 laurbærblad, 2,5 dl æblemost, ca. 5 dl vand.

Alle grøntsager skrælles og skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med timian, laurbær og æblemost. Tilsæt så meget vand at det dækker, og kog i 20-25 min. til grøntsagerne er møre. Tag gryden fra varmen, fjern laurbærblad og timiankvist og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber og fortynd evt. suppen med mere vand, æblemost eller hvidvin, til den ønskede konsistens. Suppen kan med fordel laves dagen før, så den blot skal varmes inden servering

Spicy ristede kerner

2 spsk. olivenolie, ½ tsk stærk cayennepeber, 1 spsk akaciehonning, 2 spsk sesamfrø, 2 spsk græskarkerner, 1 spsk hørfrø, 1 tsk nigellafrø, 2 spsk hakkede pistaciekerner, 2 spsk hakkede cashewnødder

Varm olie, cayennepeber og honning på en varm pande. Tilsæt alle kerner og nødder og rist ved medium varme under konstant omrøring, til alt har en flot gylden farve. Spred blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. (Kan opbevares i en lufttæt beholder 1-2 uger)

Server suppen rygende varm med spicy kerner, en klat cremefraiche, bacon og halve vagtelæg.