Rodfrugtsuppe med spicy ristede kerner
1,5 kg
blandede rodfrugter (selleri, pastinak, rødbeder, gulerødder), 2 løg, 50 g frisk
ingefær, 1 fed hvidløg, 1 kvist timian, 1 laurbærblad, 2,5 dl æblemost, ca. 5 dl
vand.
Alle
grøntsager skrælles og skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med
timian, laurbær og æblemost. Tilsæt så meget vand at det dækker, og kog i 20-25
min. til grøntsagerne er møre. Tag gryden fra varmen, fjern laurbærblad og
timiankvist og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber og
fortynd evt. suppen med mere vand, æblemost eller hvidvin, til den ønskede
konsistens. Suppen kan med fordel laves dagen før, så den blot skal varmes inden
servering
Spicy ristede kerner
2 spsk.
olivenolie, ½ tsk stærk cayennepeber, 1 spsk akaciehonning, 2 spsk sesamfrø, 2
spsk græskarkerner, 1 spsk hørfrø, 1 tsk nigellafrø, 2 spsk hakkede
pistaciekerner, 2 spsk hakkede cashewnødder
Varm
olie, cayennepeber og honning på en varm pande. Tilsæt alle kerner og nødder og
rist ved medium varme under konstant omrøring, til alt har en flot gylden farve.
Spred blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle helt af. (Kan
opbevares i en lufttæt beholder 1-2 uger)
Server
suppen rygende varm med spicy kerner, en klat cremefraiche, bacon og halve
vagtelæg.
|