MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Parmapærer i gorgonzolasauce

4 personer

 

4 pærer

50 g sukker

1 citron

10 peberkorn

2 laurbærblade

4 skiver parmaskinke

Evt. ristet brød

 

Sauce:

1,5 dl hønsebouillon

1 dl hvidvin

2 dl piskefløde

200 g gorgonzola

Salt og peber

 

1.      Skræl pærerne fint og lad stilken sidde på. Fjern kærnehuset fra bunden, evt. med et keglesnit. Skær pærerne til i bunden, så de kan stå.

2.      Kog 3 dl vand og sukker op i en gryde, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft, peberkorn og laurbærblade.

3.      Kom pærerne i lagen og lad dem simre i ca. 10 min. Vend dem undervejs.

4.      Sluk for varmen og lad pærerne afkøle stående i lagen.

5.      Kog bouillon, vin og fløde ind. Tilsæt osten under omrøring, og smag til med salt og peber.

6.      Parmaskinken vikles om pærerne og serveres med lun gorgonzolasauce. Server evt. med ristet brød.