Parmapærer i gorgonzolasauce
4
personer
4 pærer
50 g
sukker
1 citron
10
peberkorn
2
laurbærblade
4 skiver
parmaskinke
Evt.
ristet brød
Sauce:
1,5 dl
hønsebouillon
1 dl
hvidvin
2 dl
piskefløde
200 g
gorgonzola
Salt og
peber
1.
Skræl pærerne
fint og lad stilken sidde på. Fjern kærnehuset fra bunden, evt. med et
keglesnit. Skær pærerne til i bunden, så de kan stå.
2.
Kog 3 dl vand
og sukker op i en gryde, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft, peberkorn og
laurbærblade.
3.
Kom pærerne i
lagen og lad dem simre i ca. 10 min. Vend dem undervejs.
4.
Sluk for varmen
og lad pærerne afkøle stående i lagen.
5.
Kog bouillon,
vin og fløde ind. Tilsæt osten under omrøring, og smag til med salt og peber.
6.
Parmaskinken
vikles om pærerne og serveres med lun gorgonzolasauce. Server evt. med ristet
brød.
|