MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Forårsruller med Grøntsager og svampe (12 stk)

Ingredienser:

·         15 g tørrede shitakesvampe

·         10 g tørrede kinesiske svampe

·         1 løg

·         2 fed hvidløg

·         100 g hvid eller spidskål

·         1 gulerod

·         25 g tørrede glasnudler

·         50 g bambusskud i strimler

·         3 spsk østerssauce

·         1 spsk fiskesauce

·         1 spsk lys soya

·         1 tsk sukker

·         ½ tsk hvid peber

·         50 g bønnespirer

·         1 æg

·         12 plader forårsrulledej

·         1 ltr smagsneutral olie

Læg de tørrede svampe i blød i varmt vand i mindst en time. Pres vandet fra, skær evt. den hårde stok fra og skær dem i tynde strimker.

Pil og hak løg og hvidløg, riv guleroden groft og snit kålen fint.

Hæld kogende vand over de tørrede glasnudler og lad dem trække i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og klip nudlerne i mindre stykker.

Varm lidt olie op i en wok, steg hvidløg let gyldent og tilsæt løg. Lad det stege videre et kort øjeblik og tilsæt nu gulerod og kål. Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt bambusskud, østerssauce, fiskesauce, lys soya, sukker og hvid peber.

Tag wokken af varmen og vend bønnespirer og glasnudler i. Lad fyldet køle af en smule.

Piske ægget og fold forårsrullerne med at lægge ca 2 spsk. Fyld et par cm fra det ene hjørne. Fold hjørnet op over fyldet, rul forårsrullen halvt sammen og fold herefter siderne ind mod midten. Pensl det tilbageværende hjørne med æg og rul færdig. Læg den på bagepapir og fold resten af rullerne.

Varm olien op i en wok og steg 5-6 forårsruller ad gangen ved middelvarme i 6-7 minutter, til de er sprøde og gyldne. Dræn på fedtsugende papir, mens de øvrige forårsruller steges.

Servér med mørk soja og sød chilisauce.

 

Cremet Tom Yam suppe med rejer, svampe og risnudler (4 prs)

Ingredienser:

·         2 citrongræs

·         10 limeblade

·         50 g galanga

·         20 rå pillede rejer

·         200 g østershatte

·         1 liter hønsefond

·         4 spsk chilipasta

·         2-4 chilier efter ønsket styrke

·         ½ dl usødet kondenseret mælk – eller kokosmælk

·         2-3 spsk fiskesauce

·         3-4 spsk limejuice

·         1 pakke risnudler

·         100 g bønnespirer

·         Pynt: snittede forårsløg og hakket koriander

Rive limebladene i 3-4 stykker og kassér stænglen i midten. Skær enderne af citrongræs, kassér det yderste blad og bank stænglen med bagsiden af en stor kniv. Skær galanga i skiver. Riv østershattene i passende stykker.

Kom hønsefonden i en gryde sammen med citrongræs, limeblade og galanga og bring i kog. Lad det simre i 5-10 minutter, tilsæt derefter chilipasta, chilier efter smag, kokosmælk, østershatte og rejer. Kog yderligere 3-4 minutter, til rejerne er tilberedte. Smag til med fiskesauce og limejuice.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, eller til de er al dente. Fordel nudlerne i fire skåle sammen med Tom Yam-suppen og top med bønnespirer. Pynt med forårsløg og koriander.

 

 

 

 

 

 

 

 

Galopperende heste (4-6 personer)

Ingredienser:

·         150 svinekød (her brugt koteletter)

·         75 g rå pillede rejer

·         ½ ananas

·         5 fed hvidløg

·         ½ tsk hvide peber

·         75 g palmesukker

·         ½ dl fiskesauce

·         ½ dl peanuts

·         Olie til stegning

·         Pynt: snittede koranderblade og chilistrimler

Hak svinekød og rejer groft. Skræl ananassen, fjern stokken og skærm frugtkødet i små trekanter. Hak hvidløg fint.

Vend olien i en wok og steg svinekød sammen med læg og peber, til kødet er brunet på alle sider. Tilsæt rejerne og steg videre i 3-4 minutter. Hæld det hele over i en skål og sæt wokken tilbage på blusset. Kom palmesukker og fiskesauce i wokken og kog ind i 4-5 minutter.

Hak imens peanuts og rist dem evt. kort på en tør pande, til de begynder at tage farve. Kom kød, rejer og halvdelen af peanuts tilbage i wokken, rør rundt og tag af varmen.

Anret oven på ananastrekanterne og pynt med de resterende peanuts samt korianderblade og chili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pomelosalat med rejer og Cashewnødder ( 4 pers.)

Ingredienser:

·         1 fed hvidløg

·         4 spsk fiskesauce

·         4 spsk limesaft

·         4 spsk sukker

·         1 pomelo

·         20 mellemstore kogte, pillede rejer

·         1 lille håndfuld cashewnødder

·         4 asiatiske skalotteløg eller 1 lille rødløg

·         1 chili

·         ½ bundt koriander

·         Evt. 100 g brøndkarse til pynt

Knus hvidløget, og bland det med fiskesauce, limesaft og sukker. Rør, til sukkeret er opløst.

Skær skrællen af pomeloen, og skær den i fileter. Kassér den tykke hvide hinde rundt om frugtkødet og bræk hver filet i grove stykker. Hak cashewnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Pil skalotteløget og skær det i tynde skiver. Fjern frøene fra chilien, og hak den fint (behold frøene, hvis du er glad for stærk mad). Hak korianderen groft.

Vend dressingen sammen med pomelo og rejer, og anret salaten på en tallerken eller i en skål sammen med brøndkarse, skalotteløg, cashewnødder, koriander og chili.