MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Frølår med champignoncreme (4 pers)

Ingredienser frølår:
 

  • 8-10 par frølår (dybfrosne eller på dåse)

  • salt og peber

  • 50 g smør

  • 1 spsk. hvidvin

Optø frosne frølår eller lad frølår fra dåse dryppe godt af. Tør dem godt af med køkkenrulle, og drys med salt og peber. Smelt smørret på panden og lad det netop bruse af. Brun frølårene godt på begge sider og kom 1 spsk. hvidvin ved. Lad frølårene småsimre nogle minutter, og hold dem varme mens saucen laves.

Ingredienser champignoncreme:
 

  • 500 g champignons

  • 75 g smør eller margarine

  • ca. 2 dl fløde

  • lidt citronsaft

  • salt og hvid peber

  • ½ dl hvidvin

  • evt. maizenamel

Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem under rindende koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte. Skær dem i kvarter eller skiver. Smelt fedtstoffet og svits champignonerne let gyldne heri. Tilsæt fløden og lad det koge svagt, til det begynder at jævne, 5-8 min.

Smag til med citronsaft, salt og peber, tilsæt hvidvin. Kan jævnes yderligere med lidt maizenamel udrørt i koldt vand.

 Serveres med ristet brød.

 Drik en halvtør hvidvin til.