MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Legeret hønsekødssuppe med bananer

Ingredienser:

  • 500 g fjerkræmix (hals vinger, o.l)
  • 1 1/4 ltr vand
  • 1 tsk salt
  • 1 suppevisk
  • 1 lille løg
  • 4 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 1 syrligt æble
  • 2 bananer
  • 4 spsk fløde
  • 2 tsk citronsaft
  • hvidt peber
  • 2 spsk mandelflager
Fjerkræmix bringes i kog med vandet. Skummes jævnligt. Efter ½ time tilsættes salt og suppevisk og alt koges videre ved svag varme endnu ½ time. Suppen sies, og ben og skind pilles fra kødet. Løget pilles, hakkes og snurrer klart i smør. Mel drysses over, omrøres og spædes op med suppen, som derefter koger ved ganske svag varme i 10 minutter. Æblet skrælles og rives fint.
Bananerne skrælles, den ene moses og røres sammen med fløde og revet æble i suppen. Suppen smages til med citronsaft og peber, og garneres med bananskiver og ristede mandelflager.