Legeret
hønsekødssuppe med bananer
Ingredienser:
-
500 g fjerkræmix (hals vinger, o.l)
-
1 1/4 ltr vand
-
1 tsk salt
-
1 suppevisk
-
1 lille løg
-
4 spsk smør
-
2 spsk mel
-
1 syrligt æble
-
2 bananer
-
4 spsk fløde
-
2 tsk citronsaft
-
hvidt peber
-
2 spsk mandelflager
Fjerkræmix bringes i kog med vandet. Skummes
jævnligt. Efter ½ time tilsættes salt og suppevisk og
alt koges videre ved svag varme endnu ½ time. Suppen sies, og ben
og skind pilles fra kødet. Løget pilles, hakkes og snurrer
klart i smør. Mel drysses over, omrøres og spædes op
med suppen, som derefter koger ved ganske svag varme i 10 minutter. Æblet
skrælles og rives fint.
Bananerne skrælles, den ene moses
og røres sammen med fløde og revet æble i suppen. Suppen
smages til med citronsaft og peber, og garneres med bananskiver og ristede
mandelflager.
|