Fennikel/Tomatsuppe med Pernod(4 personer)
Ingredienser:
-
4 spsk
jomfruolivenolie
-
3
fennikler med rod skåret i supertynde skiver
-
2-3 løg
skåret i supertynde skiver
-
2 spsk
havsalt
-
½ spsk
friskkværnet sort peber
-
120 ml
pernod
-
500 g
modne tomater eller 1 dåse flåede tomater med saft 400 g
-
5 dl vand
(evt. ekstra vand)
-
2 dl fløde
1.
Kom jomfruolivenolie
i en mellemstor gryde, sautér fennikel og løg med havsalt og peber i 30
minutter, uden at det brænder på og tager imod farve, men så smagen kommer ud
af grøntsagerne.
2.
Skru op for varmen og
tilsæt pernod, kog væsken ind igen.
3.
Tilsæt tomater og
vand, og kog sagte i ½-1time.
4.
Hæld suppen gennem
en fin trådsigte, sørg for at få så meget væske ud som muligt, men ingen grøntsagsklumper.
5.
Hæld væsken over i
en ren gryde og tilsæt fløden. Kog væsken op, smag endnu engang til med
havsalt og friskkværnet peber. Der kan eventuelt tilsættes ekstra vand eller
fløde.
Kan med fordel
tilsættes jomfruhummer, muslinger og grøntsager.
Fyldet der bliver sigtet fra kan bruges som tilbehør tilsat hakkede friske
krydderurter.
1.
I sauteringen sidder
kraften. Da der ikke er nogen fond til stede, er det vigtigt, at fennikel og løg
sauteres så længe som anvist. Større mængde løg, længere sauteringstid.
2.
Vær opmærksom på,
at jo større gryden er, jo kortere kogning, ellers ender man med et meget
velsmagende fyld og ingen suppe.
|