MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Jomfruhummerhale bisque med kantareller.8 personer

 

Ingredienser

·         1500 g skaller af jomfruhummer.

·         250 g smør.

·         400 g løg.

·         200 g gulerødder.

·         200 g porrer.

·         1 kvist timian

·         140 g koncentreret tomat puré.

·         20 hel sort peberkorn.

·         3 laurbærblade.

·         2 spsk paprika.

·         1 tsk cayennepeber.

·         2 l fiskefond.

·         7.5 dl hvidvin.

·         3 spsk hvedemel.

·         5 dl piskefløde.

·         2 spsk cognac

 

Pynt

·         Jomfruhummerhaler.

·         Kantareller.

 

 Skallerne ristes godt af, grønsager, tomatpuré, peberkorn, laurbærblade, paprika og cayennepeber tilsættes og det hele vendes godt rundt.

Hvidvin og fonden tilsættes og det hele koges godt igennem i 1-1½ time.

 

Skallerne sigtes fra og suppen kommes tilbage i gryden og står lidt inden melet drysses over, når melet er opsuget piskes suppen godt igennem, bringes i kog og spædes op med fløde. Smages til med salt, peber og cognac.

 

Kantarellerne vendes i smør på en varm pande.

 

Serveres med hele stykker hummerhaler og ristede kantareller.