Jomfruhummerhale bisque med
kantareller.8 personer
Ingredienser
·
1500 g skaller af jomfruhummer.
·
250 g smør.
·
400 g løg.
·
200 g
gulerødder.
·
200 g porrer.
·
1 kvist
timian
·
140 g
koncentreret tomat puré.
·
20 hel sort
peberkorn.
·
3
laurbærblade.
·
2 spsk
paprika.
·
1 tsk
cayennepeber.
·
2 l
fiskefond.
·
7.5 dl
hvidvin.
·
3 spsk
hvedemel.
·
5 dl
piskefløde.
·
2 spsk cognac
Pynt
·
Jomfruhummerhaler.
·
Kantareller.
Skallerne ristes
godt af, grønsager, tomatpuré, peberkorn, laurbærblade, paprika og cayennepeber
tilsættes og det hele vendes godt rundt.
Hvidvin og fonden
tilsættes og det hele koges godt igennem i 1-1½ time.
Skallerne sigtes
fra og suppen kommes tilbage i gryden og står lidt inden melet drysses over, når
melet er opsuget piskes suppen godt igennem, bringes i kog og spædes op med
fløde. Smages til med salt, peber og cognac.
Kantarellerne
vendes i smør på en varm pande.
Serveres med hele
stykker hummerhaler og ristede kantareller.
|