MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Rejesalat i melon (4 personer)

 

  •  2 små meloner, f.eks galia

  • 500 g store, kogte skalrejer

 

Sauce:

  • 1 dl mayonnaise

  • ½ dl yoghurt

  • 2 spsk. tomatpuré

  • 1 spsk. cognac

  • 1 nip cayennepeber

  • salt og peber

 

1.       Halvér melonerne og fjern kernerne. Tag frugtkødet ud i kugler med et parisiennejern eller udhul melonerne forsigtigt med en ske og skær frugtkødet i mindre stykker. Skær lidt af melonernes bund, så de står stabilt på tallerkenerne.

 

2.     Pil rejerne og del dem i fire portioner. Fyld melonerne med en blanding af melonstykker og rejer (melonstykker og rejer må gerne blandes i en skål og stå ca. 1 time inden det fordeles i melonerne).

 

3.     Rør alle ingredienserne til saucen sammen og smag den godt til med salt og peber. Fordél saucen på de fyldte meloner. Byd flûtes eller italiensk hvedebrød til.

 

 

 

 

Fiskeplatte med ravigottesauce

Ingredienser pr platte:
 

  • skal med rejer og kammuslinger i hvidvinssauce
  • skalrejer
  • 100 g kogte og pillede rejer
  • 200 g hele kogte krebs
  • farvet stenbiderrogn
  • Flûtes
Ingredienser ravigottesaucen:
 
  • 5 dl creme fraiche
  • 5 spsk ravigottesauce
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • 2 tsk sukker
  • 2 dl piskefløde pisket til skum
Rør creme fraiche sammen med alle ingredienser, pånær flødeskum, der vendes i til sidst.