MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Kyllingesoufflé med lufttørret skinke (24 pers)

Kyllingesoufflé med lufttørret skinke

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

  • Kyllingesoufflé - dagen før
  • 4 kyllingefileter (ca. 500 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æggehvider (ca. 4 spsk)
  • ½ liter Karolines Køkken madlavningsfløde 18%
  • friskkværnet peber
  • 12 skiver lufttørret skinke - tyndt skåret (ca. 150 g)
  • 1 dl hakket brøndkarse (en stor potte)
  • Karrydressing
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 2 spsk vand
  • 3 spsk mild mangochutney
  • 6 dl Karolines Køkken cremefraiche 18%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Salat
  • 200 g pinjekerner
  • 400 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 800 g frisk ananas i små stykker (en stor ananas)
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 600 g dampede grønne asparges
  • 200 g sukkerærtespirer
  • Tilbehør
  • 600 g italiensk flute - evt. ristet
  • Bagetid: Ca. ½ time ved 225°.

Kyllingesoufflé - dagen før: Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne. Skær kødet i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med salt. Hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvider, fløde og peber og hak i yderligere ca. 1 min. Læg 6 skiver skinke på et stykke alufolie, side om side så de fylder ca. 20 x 36 cm. Fordel en halv portion fars i en stribe (ca. 36 cm) midt på skinken. Løft forsigtigt skinken om farsen med alufolien og luk derefter folien tæt om rullen. Vend brøndkarse i den sidste halve portion fars og lav en rulle mere. Læg rullerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Tag kyllingesoufflérullerne ud og lad dem hvile på bagepladen i ca. 15 min. Læg derefter rullerne i køleskabet og lad dem køle af til næste dag.

Karrydressing: Rør karry og vand sammen og vend de øvrige ingredienserne i. Stil karrydressingen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Smag til.

"Salat": Kom pinjekernerne i en tør pande. Skru op til kraftig varme og rist i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist kernerne i yderligere ca. 2 min. Vend - lige før serveringen - ærter, ananas, pinjekerner, salt og peber sammen.

Ved serveringen: Læg en skive af hver af de 2 slags kyllingesoufflé på portionstallerkener sammen med de dampede asparges, lidt "salat" og sukkerærtespirer. Server karrydressing og brød til.

Tip: I stedet for frisk ananas kan man bruge ananas i egen saft fra dåse. Eller man kan bruge vandmelon.