Reje Spyd med Hvidløgsmarinade og Melonsalat
4 personer
500 g tigerrejer uden skal, optøede
Ingredienser, Hvidløgsmarinade
• 3 fed hvidløg
• 1⁄2 limefrugt
• 11⁄2 tsk sambal oelek
• 5 spk olivenolie
• 4 spk fiskesauce
Ingredienser, Melonsalat
• 1 kantalupmelon
• 2 avocadoer
• 250 g sugar snaps ærter
• 50 g feldsalat
Ingredienser, Limedressing
• 1 usprøjtet limefrugt
• 3 spk olivenolie
• 1 tsk honning
• 1 tsk dijonsennep
• Salt & peber
Derudover groft brød til servering.
Hvidløgsmarinade
Pil og knus hvidløg, og pres saften af limefrugten. Bland
alle ingredienser til marinaden sammen.
Lad halen blive på rejerne, og lad dem trække i
hvidløgsmarinaden i mindst 2 timer på køl –
gerne natten oven.
Melonsalat
Flæk melonen, fjern kernerne, og lav kugler af melon med et
melonjern, eller skær den i tern.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i
tern. Skær ærter i passende stykker.
Skyl og tør feldsalat. Bland det hele i et fad.
Limedressing
Riv skallen af limefrugten, og pres saften. Rør alle
ingredienser sammen og vend dressingen
sammen med melonsalaten.
Tænd ovnen på 250 C. Sæt rejerne på spyd, og fordel dem på
en bageplade beklædt med
bagepapir.
Bag dem i ovnen i ca 7 minutter, til de er gyldne og
gennemstegte – undgå dog at give dem
formeget, så bliver de seje.
Servering
Serveres med melonsalaten og groft brød.
|