MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Reje Spyd med Hvidløgsmarinade og Melonsalat

 

4 personer

 

500 g tigerrejer uden skal, optøede

Ingredienser, Hvidløgsmarinade

• 3 fed hvidløg

• 1⁄2 limefrugt

• 11⁄2 tsk sambal oelek

• 5 spk olivenolie

• 4 spk fiskesauce

Ingredienser, Melonsalat

• 1 kantalupmelon

• 2 avocadoer

• 250 g sugar snaps ærter

• 50 g feldsalat

Ingredienser, Limedressing

• 1 usprøjtet limefrugt

• 3 spk olivenolie

• 1 tsk honning

• 1 tsk dijonsennep

• Salt & peber

Derudover groft brød til servering.

 

Hvidløgsmarinade

Pil og knus hvidløg, og pres saften af limefrugten. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.

Lad halen blive på rejerne, og lad dem trække i hvidløgsmarinaden i mindst 2 timer på køl –

gerne natten oven.

 

Melonsalat

Flæk melonen, fjern kernerne, og lav kugler af melon med et melonjern, eller skær den i tern.

Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Skær ærter i passende stykker.

Skyl og tør feldsalat. Bland det hele i et fad.

 

Limedressing

Riv skallen af limefrugten, og pres saften. Rør alle ingredienser sammen og vend dressingen

sammen med melonsalaten.

Tænd ovnen på 250 C. Sæt rejerne på spyd, og fordel dem på en bageplade beklædt med

bagepapir.

Bag dem i ovnen i ca 7 minutter, til de er gyldne og gennemstegte – undgå dog at give dem

formeget, så bliver de seje.

 

Servering

Serveres med melonsalaten og groft brød.