Rimet laks ”in
the mist”
4 pers.
300 g
laks, salt, sukker, dild, frisésalat, 1 citron, 200 g fløde, peber, 100 g
rygeost, rugbrødsflager
Soignér
laksen og flå skindet af. Drys fileten generøst med salt og sukker, dæk med film
og sæt på køl til dagen efter, hvor den skæres i mundrette firkanter.
Pluk
dild og frisésalat og skyl i koldt vand. Riv citronen og pres den for saft. Hæld
saft og skal over fløden, og lad det stå ved stuetemperatur ca. 1 time, til det
tykner en skule. Smag til med salt og peber. Skil fløden med dildolie og anret i
bunden af 4 glas. Fordel den rimede laks i glassene, garnér med dild og
frisésalat, rygeost i små brud og pynt med rugbrødsflager.
Kom
bøgesmuld i en røgpistol, fyld glassene med røg og læg låg på. Server straks
Råmarinerede kammuslinger
4 pers.
12 stk
letfrosne kammuslinger, 5 tsk finthakket frisk ingefær, 5 spsk god olivenolie,
saften af en lime, 12 stk limefilet, salt, peber, karse til pynt, rustikt brød
som tilbehør.
Skær
kammuslingerne i tynde skiver og fordel dem på 4 tallerkner. Bland ingefær,
olivenolie og limesaft. Drys kammuslingerne med lidt salt og fordel
ingefærdressingen over, med en ske. Pynt med karse, limefileter og friskkværnet
peber. Server med det samme.

|