MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Rimet laks ”in the mist”

4 pers.

300 g laks, salt, sukker, dild, frisésalat, 1 citron, 200 g fløde, peber, 100 g rygeost, rugbrødsflager

Soignér laksen og flå skindet af. Drys fileten generøst med salt og sukker, dæk med film og sæt på køl til dagen efter, hvor den skæres i mundrette firkanter.

Pluk dild og frisésalat og skyl i koldt vand. Riv citronen og pres den for saft. Hæld saft og skal over fløden, og lad det stå ved stuetemperatur ca. 1 time, til det tykner en skule. Smag til med salt og peber. Skil fløden med dildolie og anret i bunden af 4 glas. Fordel den rimede laks i glassene, garnér med dild og frisésalat, rygeost i små brud og pynt med rugbrødsflager.

Kom bøgesmuld i en røgpistol, fyld glassene med røg og læg låg på. Server straks

 

Råmarinerede kammuslinger

4 pers.

12 stk letfrosne kammuslinger, 5 tsk finthakket frisk ingefær, 5 spsk god olivenolie, saften af en lime, 12 stk limefilet, salt, peber, karse til pynt, rustikt brød som tilbehør.

Skær kammuslingerne i tynde skiver og fordel dem på 4 tallerkner. Bland ingefær, olivenolie og limesaft. Drys kammuslingerne med lidt salt og fordel ingefærdressingen over, med en ske. Pynt med karse, limefileter og friskkværnet peber. Server med det samme.