Broccolisuppe med kylling (4 prs.)
Ingredienser:
-
3-4
stk. kyllingefilet
-
8
dl. grøntsagsbouillon (vand+terning)
-
½
tsk. rosmarin
-
2
små chalotteløg, fint hakket
-
1
spsk olie
-
300
g. broccoli i buketter
-
1
dl. creme fraiche 38 pct.
-
Salt
og peber
-
1
spsk friskpresset appelsinsaft
-
1-2
appelsiner, skåret i fileter.
Kog kødet
mørt, ca 20 min., i grøntsagsbouillonen tilsat rosmarin. Gem bouillonen, og
hold kødet varmt.
Svits
chalotteløgene i olien i en gryde. Si kogebouillonen ned i gryden. Kog
broccolien heri, ca 5 min. Tag 1/3 del af den op. Blend resten til en ensartet
konsistens. Rør creme fraiche i. Smag til med salt og peber og appelsinsaft.
Varm forsigtigt op igen uden at koge.
Hæld
suppen op i dybe tallerkner. Tilsæt kyllingekødet skåret i strimler, de hele
broccolibuketter samt appelsinfileterne. Servér straks.
|