MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Broccolisuppe med kylling (4 prs.)

Ingredienser:
 

  • 3-4 stk. kyllingefilet

  • 8 dl. grøntsagsbouillon (vand+terning)

  • ½ tsk. rosmarin

  • 2 små chalotteløg, fint hakket

  • 1 spsk olie

  • 300 g. broccoli i buketter

  • 1 dl. creme fraiche 38 pct.

  • Salt og peber

  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft

  • 1-2 appelsiner, skåret i fileter.

Kog kødet mørt, ca 20 min., i grøntsagsbouillonen tilsat rosmarin. Gem bouillonen, og hold kødet varmt.

Svits chalotteløgene i olien i en gryde. Si kogebouillonen ned i gryden. Kog broccolien heri, ca 5 min. Tag 1/3 del af den op. Blend resten til en ensartet konsistens. Rør creme fraiche i. Smag til med salt og peber og appelsinsaft. Varm forsigtigt op igen uden at koge.

Hæld suppen op i dybe tallerkner. Tilsæt kyllingekødet skåret i strimler, de hele broccolibuketter samt appelsinfileterne. Servér straks.