Chokoladeislagkage med saltkaramel
Ingredienser,
Chokoladekage
·
200
g Mørk chokolade, 55% kakao
·
150 g
Blødt smør
·
250 g
Sukker
·
6 Æg
·
4 spsk
Hvedemel
·
4 spsk
Kartofflemel
·
1 tsk
Bagepulver
·
20 g
Smør
Chokoladeis
·
400 g
Mørk chokolade, 55% kakao
·
12
Æggeblommer
·
300 g
Sukker
·
12 dl
Piskefløde, 38%
·
1 dl
Mørk Sirup
·
150 g
Flormelis
·
50 g
Smør
·
1½ tsk
Flagesalt
Pynt
·
Hele,
ristede hasselnøddekerner
·
Chokoladespåner
·
Guld
Chokoladekage
Smelt chokoladen i
en skål over vandbad. Pisk smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og
hvider og vend æggeblommer og smeltet chokolade i smørblandingen. Bland
hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i
blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Smør en
springform (ca 22 cm i diameter). Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden
midt i ovnen. Lad ringen blive på springformen, mens bunden køler af i mindst ½
time.
Bagetid: 20-25 min
ved 175C i traditionel ovn. Kagen skal være lidt underbagt.
Chokoladeis
Smelt chokoladen i
en skål over vandbad. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk den
smeltede chokolade i under kraftig piskning. Pisk fløden til et let skum og vend
det forsigtigt i æggeblandingen. Hæld isblandingen over chokoladebunden og dæk
med alufolie. Frys islagkagen i ca. 5 timer – eller til isen er frossen.
Salt Karamelsauce
Hæld fløde, sirup og
flormelis i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved jævn varme og
under omrøring i 10-15 min. – til der er ca 1½ dl tilbage. Tilsæt smør og salt
og rør saucen glat. Tag den af varmen og lad den køle til den er
lillefingervarm.
Hæld karamelsaucen
over islagkagen og pynt med hasselnøddekerner, chokoladespåner og guld.
|