Kastanjetrøffelterrine
(8 prs.)
Ingredienser:
-
½ ltr. usødet kastanjepuré
-
2 spsk smør
-
40 g blødt smør
-
400 g grofthakket mørk chokolade
-
2 dl. fløde
-
150 g grofthakket hvid chokolade
-
2 spsk. fløde, ekstra
Beklæd en form på ca. 15x8 cm (½ ltr) med staniol
Kom kastanjepuré, sukker og smør i en mellemstor
røreskål, og pisk blandingen let og luftig. Dæk skålen til med
husholdningssfilm og stil den ved stuetemperatur.
Kom mørk chokolade og fløde i en lille varmfast
skål og smelt chokoladen i vandbad under konstant omrøring til konsistensen er
jævn. Lad blandingen køle en smule af. Hæld halvdelen af chokoladeblandingen
i det klargjorte fad og bank det forsigtigt ned mod bordet for at fjerne
eventuelle bobler. Stilles koldt til chokoladen er størknet. Dæk resten af
blandingen med husholdningsfilm og lad den stå ved stuetemperatur.
Kom den hvide chokolade og den ekstra fløde i en
lille varmefast skål og smelt chokoladen under omrøring til konsistensen er
jævn. Lad chokoladen køle en smule af, før den smøres ud over det mørke
chokoladelag i fadet. Slå forsigtigt fadet ned mod bordet og stil det i
køleskab, til chokoladen er størknet.
Smør kastanjeblandingen ud over den hvide
chokolade i et jævnt lag og stil fadet koldt. Varm forsigtigt resten af
chokoladen op og smør den ud over kastanjeblandingen og stil fadet koldt igen.
Inden serveringen skæren terrinen i 16 tynde
skiver, og der lægges to skiver på hver tallerken. Pynt med pureret frugt og
almindelig frugt.
I pågældende tilfælde blev der serveret pureret fersken og friske brombær
Tip: Denne udgave var noget tynd i det, hvorfor
man nok bør spare lidt på fløden, så blandingen ikke bliver alt for ustabil.
|