Apple crumble med pommeau-æblecreme
(4 personer)
-
6 store æbler, gerne fra haven, skrælles og
skæres I tern på ca. 2 cm.
-
Ca. 200-250 g sukker, afhængigt af, hvor søde
æblerne er
-
Korn af en stang vanilje
Crumbledej:
-
150 g smør
-
225 g brun farin
-
200 g mel
-
100 g havregryn
Mel, smør, brun farin og havregryn æltes sammen til en smuldret dej.
Bland æbletern, vaniljekorn og sukker i en stor skål, og kom det i et ildfast
fad smurt med smør.
Fordel crumbledejen over æblerne og vend det lidt sammen med fingerspidserne.
Sæt fadet i ovnen ved 200 gr i ca. 30-40 min, til den er flot gylden. Lad den
hvile lidt inden servering.
Pommeaucreme:
Pisk det hele sammen, til flødeskumskonsistens, og server cremen til den lune
æblekage.
|