MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Apple crumble med pommeau-æblecreme (4 personer)

  • 6 store æbler,  gerne fra haven, skrælles og skæres I tern på ca. 2 cm.

  • Ca. 200-250 g sukker, afhængigt af, hvor søde æblerne er

  • Korn af en stang vanilje

Crumbledej:

  • 150 g smør

  • 225 g brun farin

  • 200 g mel

  • 100 g havregryn

Mel, smør, brun farin og havregryn æltes sammen til en smuldret dej.

Bland æbletern, vaniljekorn og sukker i en stor skål, og kom det i et ildfast fad smurt med smør.

Fordel crumbledejen over æblerne og vend det lidt sammen med fingerspidserne. Sæt fadet i ovnen ved 200 gr i ca. 30-40 min, til den er flot gylden. Lad den hvile lidt inden servering.

Pommeaucreme:

  • 250 g mascarpone

  • 50 g flormelis

  • 1 dl æblepommeau, eller anden dessertvin.

Pisk det hele sammen, til flødeskumskonsistens, og server cremen til den lune æblekage.