MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Portvinsmarineret pære med nougatfyld og pernodmarinerede druer (8 personer)

Portvinsmarineret pære med nougatfyld:

  • 8 store pærer,

  • 4 dl sød portvin,

  • 4 dl vand,

  • 2 spsk sukker,

  • saft af 1 citron,

  • saft og skal af 1 appelsin,

  • 300 g blød nougat, overtrækschokolade.

Befri pærerne for blomsten, men lad stilken sidde. Skræl pærerne og fjern forsigtigt kernehuset. Vask appelsinen godt og skræl den tyndt. Bland portvin, vand, sukker, citron- og appelsinsaft og appelsinskal i en høj smal gryde og bring det i kog. Sæt de hele, udkernede pærer i gryden så de er dækket af lagen og lad dem småsimre til de er møre (ca. 20 minutter). Lad pærerne afkøle i lagen. De afkølede pærer fyldes med blød nougat og overtrækkes med chokolade.

Pernodmarinerede druer:

  • 750 g grønne, kernefri druer,

  • 2 dl vand,

  • 100 g sukker,

  • 1 spsk lynghonning eller anden aromatisk honning,

  • 2 dl pernod.

Druerne halveres.

Kog en lage af vand og sukker, køl den af og tilsæt honning og pernod. Hæld lagen over druerne så de dækkes, og stil dem i køleskab til næste dag.

Server evt. en god vanilleis til.