|
![]()
Portvinsmarineret
pære med nougatfyld og pernodmarinerede druer
(8
personer)
Portvinsmarineret pære med nougatfyld:
Befri pærerne for blomsten, men lad stilken sidde. Skræl pærerne og fjern forsigtigt kernehuset. Vask appelsinen godt og skræl den tyndt. Bland portvin, vand, sukker, citron- og appelsinsaft og appelsinskal i en høj smal gryde og bring det i kog. Sæt de hele, udkernede pærer i gryden så de er dækket af lagen og lad dem småsimre til de er møre (ca. 20 minutter). Lad pærerne afkøle i lagen. De afkølede pærer fyldes med blød nougat og overtrækkes med chokolade. Pernodmarinerede druer:
Druerne halveres. Kog en lage af vand og sukker, køl den af og tilsæt honning og pernod. Hæld lagen over druerne så de dækkes, og stil dem i køleskab til næste dag. Server evt. en god vanilleis til. |