MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Græskar- & Mandeltærte med vanillecreme og rørt vanille-is

Ingredienser:  (4 personer (men reelt set 10))
 
Mørdej:

  • 350 g mel
  • 225 g usaltet smør
  • 100 g flormelis
  • 3 æggeblommer
  • 1 knivspids salt
Græskarfyld:
  • 1 hokkaidogræskar (ca 500 g)
  • 150 g usaltet smør
  • 350 g sukker
  • 350 g mandelmel
  • 4 æg

Vanillecreme:

  • 2 dl creme fraiche 38%
  • 1 dl fløde
  • 1 vanillestang
  • 1 spsk florsukker

Nøddekaramel:

  • 100 g hasselnødder (eller pecannødder)
  • 1 spsk bourbon whiskey
  • 100 g demera sukker
  • ½ dl vand

Andet:

  • Tilstrækkelig is - eksempelvis vanille
Mørdej: Rør mel, sukker og salt sammen. Tilsæt sukker og æg og ælt det godt sammen på bordet med lidt mel. Rul dejen ind i film og læg den på køl i en time. Rul dejen ud og læg den i en tærteform, ca. 30 cm i diameter, eller i 4 små forme. Læg bagepapir over dejen og fyld formen med tørrede ris eller bønner. Forbag bunden (uden fyld) 20 min. ved 180 C. Fjern bagepapir og bønner.

Græskarfyld: Rens græskarret for skal og kerner. Skær græskarkødet i skiver og bag ved 170 C i 1 time. Blend kødet og lad det køle af. Pisk  smør og sukker cremet. Tilsæt mandelmel,  græskarpuré og æggene lidt af gangen. Læg fyldet i tærtebunden og bag den ved 180 C i 40 - 60 minutter.

Vanillecreme: Bland creme fraiche med fløde, sukker og vanille og server cremen til den lune tærte.

Nøddekaramel: Rist nødderne let på panden. Tilsæt sukker og rør til det karamelliserer. Tilsæt spiritus og vand, kog det op og rør det sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.

Vanilleis: Rør isen blød inden servering som tilbehør