MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Kokos-is med ananas/lime kerne

Ingredienser kokos-isen:

  • 200 ml pasteuriserede æggehvider i flaske
  • 250 g sukker
  • 20 gram kokos
Ingredienser kernen:
  • 200 ml pasteuriserede æggehvider i flaske
  • 250 g sukker
  • 1 dåse ananas
  • 2 cl limesaft
Ingredienser tilbehør:
  • chokolade-filigran
Æggehviderne piskes sammen med sukkeret, indtil konsistensen minder om flødeboller. Kokos'en blandes forsigtigt i, og det hele kommes i ismaskinen, der sættes i gang. Når massen er begyndt at stivne, hældes isen ned i en stor skål, hvori der sættes en tilsvarende mindre skål, idet denne skal indeholde kernen. (tip; placér evt den mindre skål ovenpå en mindre kageform, der kan fjernes senere, således at man kan få et mønster senere i isen)
Når denne is har været i fryseren og blevet frossen, fjernes den mindre skål og evt. den beskrevne kageform.
Kreationen af lime- og ananasisen foregår efter samme mønster, d.v.s. æggehviderne piskes sammen med sukkeret, indtil konsistensen minder om flødeboller. ananas'en puréres, blandes med limesaften og blandes sammen med 'flødebollemassen', der hældes i ismaskinen.
Når denne masse er begyndt at stivne, hældes den sammen med den allerede frosne is, og den indfryses. Serveres løsnet fra skålen, og pyntes med chokolade-filigran.