Kokos-is
med ananas/lime kerne
Ingredienser kokos-isen:
-
200 ml pasteuriserede æggehvider i flaske
-
250 g sukker
-
20 gram kokos
Ingredienser kernen:
-
200 ml pasteuriserede æggehvider i flaske
-
250 g sukker
-
1 dåse ananas
-
2 cl limesaft
Ingredienser tilbehør:
Æggehviderne piskes sammen med sukkeret,
indtil konsistensen minder om flødeboller. Kokos'en blandes forsigtigt
i, og det hele kommes i ismaskinen, der sættes i gang. Når
massen er begyndt at stivne, hældes isen ned i en stor skål,
hvori der sættes en tilsvarende mindre skål, idet denne skal
indeholde kernen. (tip; placér evt den mindre skål ovenpå
en mindre kageform, der kan fjernes senere, således at man kan få
et mønster senere i isen)
Når denne is har været i fryseren
og blevet frossen, fjernes den mindre skål og evt. den beskrevne
kageform.
Kreationen af lime- og ananasisen foregår
efter samme mønster, d.v.s. æggehviderne piskes sammen med
sukkeret, indtil konsistensen minder om flødeboller. ananas'en puréres,
blandes med limesaften og blandes sammen med 'flødebollemassen',
der hældes i ismaskinen.
Når denne masse er begyndt at stivne,
hældes den sammen med den allerede frosne is, og den indfryses.
Serveres løsnet fra skålen, og
pyntes med chokolade-filigran.
|