Blomme semifreddo
Blød italiensk is
med hvid chokolade lagt i lag med blommekompot – og lady fingers i bunden. En
skøn italiensk trifli!
60+ min - 8 personer
(der blev spist 16 portioner til madklub)
Ingredienser
4 pasteuriserede
æggeblommer (svarer til 2 små bægre æggeblommer)
50 g flormelis
100 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
8-10
blommer
50 g sukker
1/2 dl vand
10 ladyfingers eller makroner
1 dl marsala, sherry eller
Friskpresset appelsinsaft
Pynt
mynte
eller
citronmelisse
Tilberedning
Pisk æggeblommer og flormelis
hvidt. Kom fløden i og pisk til blødt skum. Smelt chokoladen i mikroovn eller
over vandbad. Rør chokoladen i æggemassen. Vend chokolademassen i skummet. Kom
ismassen i en fryseegnet form. Frys isen ca. 4 timer.
Halvér blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i tern og kog dem op i en
gryde sammen med sukker og vand 5-10 min. Afkøl det.
Knus ladyfingers og kom dem i 8 portionsglas. Dryp med marsala. Fordel blommer
og blød is lagvist i glassene. Pynt gerne med frisk mynte eller citronmelisse.