MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Blomme semifreddo

Blød italiensk is med hvid chokolade lagt i lag med blommekompot – og lady fingers i bunden. En skøn italiensk trifli!

60+ min - 8 personer (der blev spist 16 portioner til madklub)

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 små bægre æggeblommer) 
50 g flormelis 
100 g hvid chokolade 
3 dl piskefløde 
8-10
blommer 
50 g sukker 
1/2 dl vand 
10 ladyfingers eller makroner 
1 dl marsala, sherry eller 
Friskpresset appelsinsaft 
 
Pynt 
mynte eller citronmelisse

 

Tilberedning

Pisk æggeblommer og flormelis hvidt. Kom fløden i og pisk til blødt skum. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Rør chokoladen i æggemassen. Vend chokolademassen i skummet. Kom ismassen i en fryseegnet form. Frys isen ca. 4 timer. 
 
Halvér blommerne og fjern stenene. Skær blommerne i tern og kog dem op i en gryde sammen med sukker og vand 5-10 min. Afkøl det. 
 
Knus ladyfingers og kom dem i 8 portionsglas. Dryp med marsala. Fordel blommer og blød is lagvist i glassene. Pynt gerne med frisk mynte eller citronmelisse.