Chokoladekage
Ingredienser:
4 æg
260 g sukker
1 dl kogende vand
300 g mørk chokolade 85 %
200 g usaltet smør
1. Pisk
æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter
med en elpisker).
2. Kog vandet
og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og
smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er
vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i
sukkerlagen (dette forgår også på blusset).
3. Vend
chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst
nænsomt.
4. Fordel
chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj
kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med kogende
vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).
5. Bag
chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de
50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den
10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.
6. Fryses i
min. 4 timer, tages ud 30 min. før servering.
Orangesorbet
Ingredienser:
1
1/2 dl vand
3/4 dl sukker
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)
Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under
afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft.
Sigt lagen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den
på ismaskine. Frys den på ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring.
|