MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Chokoladekage

   

Ingredienser:

4 æg 
260 g sukker 
1 dl kogende vand 
300 g mørk chokolade 85 %  
200 g usaltet smør

 

1. Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker).

2. Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).

3. Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.

4. Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med kogende vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).

5. Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.

6. Fryses i min. 4 timer, tages ud 30 min. før servering.

Orangesorbet

Ingredienser:

1 1/2 dl vand 
3/4 dl sukker 
5 dl appelsinsaft (eller en god juice)

 

Kog vand med sukker. Kog appelsinsaften op, og reducer til det halve under afskumning. Bland sukkerlagen med appelsinsaften, og smag til med citronsaft. Sigt lagen. Lad ismassen køle af inden du sætter den i fryseren eller køre den på ismaskine. Frys den på ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring.