MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Chokolade Is m/Sprøde nødderuller

6 pers.
 

Ingredienser

·         1 vanilje stang

·         80 g sukker

·         100 g pasteuriserede æggeblommer

·         75 g god mørk chokolade, 60%

·         3 dl piskefløde

·         50 g hakket mørk chokolade, 60%

 

 

Tilbehør

·         50 g sukker

·         50 g hasselnøddekerner

·         50 g stuetempereret smør

·         50 g glukose

·         25 g hvedemel

 

·         15 g frysetørrede hindbær til pynt

 

 

Chokolade flødeis.

Sæt de udvalgte forme i fryseren.

Flæk vanilje stangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Piske vanilje sukker, sukker og æggeblommer til en tyk, hvid æggesnaps. Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over et varmt, men ikke kogende, vandbad til chokoladen er 45-50 C varmt.

Pisk fløden til let skum og hak de 50 g chokolade fint.

Kom nu den 45-50 C varme, smeltede chokolade op i æggesnapsen og pisk kraftigt. Tilsæt 1/3 af den letpiskede fløde og pisk igen kraftigt.

Kom nu resten af fløden, samt den finthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen. Fyld iscremen i de kolde forme og stil dem straks tilbage i fryseren.

Indfrys chokolade flødeisene i minimum 3 timer eller gerne tildækket til næste dag.

 

 

Sprøde nødderuller.

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej.

Sæt 4 runde kugler af dejen af med god afstand til hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk kuglerne helt flade og bag dem i en 160 C varm ovn til de er let gyldne, 5-7 min afhængig af ovnen. Tag dem ud af ovnen, og læg dem straks hen over en rullepind eller lignende. Fold dem sammen til en rulle.

Gentag med 4 mere på præcis sammen måde.

De flotteste 6 nødderuller skal bruges til at lægge oven på hver dessert ved anretningen. De øvrige 2 knuses og bruges til ’crunch’ i anretningen.

 

Pyntes med frysetørrede hindbær.