Chokolade Is m/Sprøde
nødderuller
6 pers.
Ingredienser
·
1
vanilje stang
·
80 g sukker
·
100 g pasteuriserede æggeblommer
·
75 g god mørk chokolade, 60%
·
3 dl piskefløde
·
50 g hakket mørk chokolade, 60%
Tilbehør
·
50 g sukker
·
50 g hasselnøddekerner
·
50 g stuetempereret smør
·
50 g glukose
·
25 g hvedemel
·
15 g frysetørrede hindbær til
pynt
Chokolade flødeis.
Sæt de udvalgte
forme i fryseren.
Flæk vanilje
stangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene
sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. Piske vanilje sukker,
sukker og æggeblommer til en tyk, hvid æggesnaps. Hak chokoladen fint og smelt
den forsigtigt over et varmt, men ikke kogende, vandbad til chokoladen er 45-50
C varmt.
Pisk fløden til
let skum og hak de 50 g chokolade fint.
Kom nu den 45-50 C
varme, smeltede chokolade op i æggesnapsen og pisk kraftigt. Tilsæt 1/3 af den
letpiskede fløde og pisk igen kraftigt.
Kom nu resten af
fløden, samt den finthakkede chokolade i og vend det hele forsigtigt sammen.
Fyld iscremen i de kolde forme og stil dem straks tilbage i fryseren.
Indfrys chokolade
flødeisene i minimum 3 timer eller gerne tildækket til næste dag.
Sprøde nødderuller.
Ælt alle
ingredienser sammen til en ensartet dej.
Sæt 4 runde kugler
af dejen af med god afstand til hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tryk kuglerne helt flade og bag dem i en 160 C varm ovn til de er let gyldne,
5-7 min afhængig af ovnen. Tag dem ud af ovnen, og læg dem straks hen over en
rullepind eller lignende. Fold dem sammen til en rulle.
Gentag med 4 mere
på præcis sammen måde.
De flotteste 6
nødderuller skal bruges til at lægge oven på hver dessert ved anretningen. De
øvrige 2 knuses og bruges til ’crunch’ i anretningen.
Pyntes med
frysetørrede hindbær.
|