Islagkage med valnødder 6-8
pers
Bund
75 g usaltet smør
100 g ristede grofthakkede
valnødder
40 g hvedemel
75 g sukker
Evt. lidt vand
Fyld
200 g sukker
200 g valnødder, mandler og
hasselnødder i blanding
4 æggeblommer
3 dl piskefløde
2 dl mælk
Pynt
3 dl piskefløde
3-4 spsk. muscovadosukker
Bund: Rist
valnødderne. Blend dem med sukker og smør og kom så meget hvedemel i, at det
bliver en formbar dej. Bliver den for tør, kommer du lidt vand i. Læg bagepapir
i bunden af en springform. Kom dejen i formen og tryk den helt ud. Bag den ved
200° i 20 min.
Is: Hak nødderne
groft. Smelt det meste af sukkeret (men gem 1 dl) på en pande, og kom nødderne
heri. Lad det størkne og knus det så. Pisk æggeblommerne meget luftige med det
sidste sukker. Bring fløde og mælk i kog. Hæld den kogende mælk over æggemassen
og varm den op til 80°. Afkøl hurtigt i isbad og frys massen - gerne på
ismaskine. Når massen er som grød, vendes de karamelliserede nødder i. Gem ca.
1/3 til pynt. Kom ismassen i springformen med den bagte bund og frys kagen
mindst 1 døgn. Pisk fløden til en blød skum og smag til med muscovadosukker -
den skal have et skær af karamel. Anret på iskagen og drys med de sidste
karamelliserede nødder

|