Tårn af jordbærkage med lime og mynteparfait (4 pers)
Nøddebunde
·
1 æg.
·
50 g smør.
·
50 g mel.
·
50 g hakkede
nøddekerner.
Limesauce
·
2 lime.
·
Reven skal af lime.
·
4 dl sød hvidvin.
·
10 g kartoffelmel.
Mynteparfait
·
1 dl mælk.
·
2 dl fløde.
·
125 g sukker.
·
½ dl udtræk af rød myntesaft.
·
3 æggeblommer.
·
Hakket rød mynte.
Jordbærkage
·
250 g rensede jordbær.
·
12 udstukne nøddebunde.
Limecréme
·
1½ dl piskefløde.
·
1½ dl créme frâiche 38%.
·
Skal og saft af 2 lime.
·
75 g flormelis.
Nøddebunde
Alle
ingredienserne blandes og fyldes i alubakke. Bages i alubakke i ca 40-45
minutter i varmluftsovn ved 150 °C. Bundene stikkes ud i 4 lige store stykker
når de er afkølede og hver bund flækkes i tre stykker
Limesauce
Saften af 2 lime
koges med den søde hvidvin og jævnes af med lidt kartoffelmel. Reven limeskal
tilsættes når saucen er kold.
Limecréme
Fløde, créme
frâiche, lime og flormelis piskes stift.
Mynteparfait
Mælk, fløde og
sukker koges op. Legeres med æggeblommerne. Nedkøles og smages til med saften og
den hakkede mynte. Isen fryses i fryseren.
Jordbærkage
En bund lægges i
cylinderform. Halve jordbær stilles rundt mod kanten. Derpå sprøjtes lime crémen
og en ny bund lægges på. Samme fremgangsmåde som afsluttes med en bund.
Anretning
Kagen trykkes ud
på en tallerken. Hertil den kolde limesauce og lidt jordbær. Serveres med
mynteparfait i cocktailglas á part. Drysses med flormelis.
|