MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Tårn af jordbærkage med lime og mynteparfait (4 pers)

Nøddebunde

·         1 æg.

  • 100 g sukker.

·         50 g smør.

·         50 g mel.

·         50 g hakkede nøddekerner.

Limesauce

·         2 lime.

·         Reven skal af lime.

·         4 dl sød hvidvin.

·         10 g kartoffelmel.

Mynteparfait

·         1 dl mælk.

·         2 dl fløde.

·         125 g sukker.

·         ½ dl udtræk af rød myntesaft.

·         3 æggeblommer.

·         Hakket rød mynte. 

Jordbærkage

·         250 g rensede jordbær.

·         12 udstukne nøddebunde.

Limecréme

·         1½ dl piskefløde.

·         1½ dl créme frâiche 38%.

·         Skal og saft af 2 lime.

·         75 g flormelis.

Nøddebunde

Alle ingredienserne blandes og fyldes i alubakke. Bages i alubakke i ca 40-45 minutter i varmluftsovn ved 150 °C. Bundene stikkes ud i 4 lige store stykker når de er afkølede og hver bund flækkes i tre stykker

Limesauce

Saften af 2 lime koges med den søde hvidvin og jævnes af med lidt kartoffelmel. Reven limeskal tilsættes når saucen er kold.

Limecréme

Fløde, créme frâiche, lime og flormelis piskes stift.

 

Mynteparfait

Mælk, fløde og sukker koges op. Legeres med æggeblommerne. Nedkøles og smages til med saften og den hakkede mynte. Isen fryses i fryseren.

 

Jordbærkage

En bund lægges i cylinderform. Halve jordbær stilles rundt mod kanten. Derpå sprøjtes lime crémen og en ny bund lægges på. Samme fremgangsmåde som afsluttes med en bund.

 

Anretning

Kagen trykkes ud på en tallerken. Hertil den kolde limesauce og lidt jordbær. Serveres med mynteparfait i cocktailglas á part. Drysses med flormelis.