Sveskeis
med mandel/nøddekage, hindbær/mynte coullis og frugt.
Sveskeis (10 pers.)
Sveskerne koges op med
kaffefløde, vanille og halvdelen af sukkeret. Når blandingen er kølet lidt af,
røres æggeblommerne i. Resten af sukkeret tilsættes under kraftig piskning. og
poretvin/madeira tilsættes.
Cremen afkøles og fryses
under jævnlig omrøring i min. 8-10 timer.
Mandel/nøddekager (12 stk)
-
150 g æggehvider
-
150 g sukker
-
105 g nøddekerner
-
105 g mandler
-
Smør til formen.
Mandler og nødder hakkes
meget fint i blenderen, og røres sammen med letpiskede hvider og sukker
Dejen fordeles i 12 smurte
linseforme og bages ved 150 grader i 25 min. Pynt evt. kagerne med mørk
chokolade.
Hindbær/mynte coullis
På en tallerken arrangeres en
nødde/mandelkage, en stor kugle sveskeis, frisk frugt og mynte coullis.
|