MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Sveskeis med mandel/nøddekage, hindbær/mynte coullis og frugt.

Sveskeis (10 pers.)

  • 100 g udblødte svesker u. sten

  • 1 l kaffefløde

  • 125 g sukker

  • 1 vanillestang

  • 10 æggeblommer

  • 2 spsk. portvin eller madeira

Sveskerne koges op med kaffefløde, vanille og halvdelen af sukkeret. Når blandingen er kølet lidt af, røres æggeblommerne i. Resten af sukkeret tilsættes under kraftig piskning.  og poretvin/madeira tilsættes.

Cremen afkøles og fryses under jævnlig omrøring i min. 8-10 timer.
 

Mandel/nøddekager (12 stk)

  • 150 g æggehvider

  • 150 g sukker

  • 105 g nøddekerner

  • 105 g mandler

  • Smør til formen.

Mandler og nødder hakkes meget fint i blenderen, og røres sammen med letpiskede hvider og sukker

Dejen fordeles i 12 smurte linseforme og bages ved 150 grader i 25 min. Pynt evt. kagerne med mørk chokolade.

 

Hindbær/mynte coullis

  • 200 g frosne hindbær blendes sammen med en håndfuld mynteblade og tilsættes sukker efter smag.

På en tallerken arrangeres en nødde/mandelkage, en stor kugle sveskeis, frisk frugt og mynte coullis.