MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Istårn med marcipanlåg på pureret jordbær/blåbær bund

 

BUND:
Isen hviler på en lækker nødde- og chokoladebund. En færdigkøbt lagkagebund kan også bruges.

(1 stk)
1 æg
3 spsk sukker
2 spsk kakao
2 spsk mel
1 spsk kartoffelmel
1/4 spsk bagepulver
25 g finthakkede nødder.

Pisk æg og sukker meget luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bag bunden i en form. Over formens bund spændes et stykke bagepapir. Bag bunden i ca. 8 minutter, og lad den blive helt kold, inden ismassen hældes på.

FØRSTE LAG IS:

Lagkagen fremstilles af flere omgange, først skal der fryses et lag på bunden af formen:

1 bg. pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
2 dl piskefløde
50 g hakket mørk chokolade
3-4 knuste cookies

Pisk æg og sukker hvidt, og pisk fløden stiv. Bland de to masser med chokolade, hæld massen i formen, og lad den fryse ind. Når den er stivnet, drysses overfladen med cookies.

ANDET LAG IS:
Laves som først lag, bare uden den hakkede chokolade. Massen hældes i formen, der stilles i fryseren.

TOPPEN:
På toppen kan påsættes låg af marcipan, der pyntes med chokoladefiligran.

Isen skal tempereres mindst en ½ time, før den serveres:
Denne is blev serveret på en bund af purerede friske blåbær og jordbær