Istårn med marcipanlåg på pureret
jordbær/blåbær bund
BUND:
Isen hviler på en lækker nødde- og chokoladebund. En færdigkøbt lagkagebund kan
også bruges.
(1 stk)
1 æg
3 spsk sukker
2 spsk kakao
2 spsk mel
1 spsk kartoffelmel
1/4 spsk bagepulver
25 g finthakkede nødder.
Pisk æg og sukker meget luftigt. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bag bunden i
en form. Over formens bund spændes et stykke bagepapir. Bag bunden i ca. 8
minutter, og lad den blive helt kold, inden ismassen hældes på.
FØRSTE LAG IS:
Lagkagen fremstilles af flere omgange, først skal der fryses et lag på bunden af
formen:
1 bg. pasteuriserede æggeblommer
2 spsk sukker
2 dl piskefløde
50 g hakket mørk chokolade
3-4 knuste cookies
Pisk æg og sukker hvidt, og pisk fløden stiv. Bland de to masser med chokolade,
hæld massen i formen, og lad den fryse ind. Når den er stivnet, drysses
overfladen med cookies.
ANDET LAG IS:
Laves som først lag, bare uden den hakkede chokolade. Massen hældes i formen,
der stilles i fryseren.
TOPPEN:
På toppen kan påsættes låg af marcipan, der pyntes med chokoladefiligran.
Isen skal tempereres mindst en ½ time, før den serveres:
Denne is blev serveret på en bund af purerede friske blåbær og jordbær |