Charlotte-Dessert
Ingredienser Charlottka:
-
ca 40 biskuitfingre
-
5 store æggeblommer
-
80 g sukker
-
3/4 ltr piskefløde
-
1 vanillestang
-
2½ strøget teskefuld husblaspulver
-
5 tsk koldt vand
-
500 g hindbær
-
4 spsk kirsebær- eller hindbærsnaps
-
kirsebær eller hindbær til pynt
Redskaber charlottka:
-
1 springform 18 cm ø
-
1 lagkagefad
-
3 gryder: 1 ltr, 1 kasserolle, 1 'piske'gryde
-
1 piskeris
-
1 urtekniv
-
1 elektrisk håndpisker
-
1 teske
-
1 spiseske
-
1 fintmasket si
-
3 skåle; høj, middel, lille
-
2 isterningebakker
-
1 dejskraber
1. Først fyldes isterningebakkerne med
vand og sættes i fryseboksen. Derefter sættes 2½ strøget
spsk husblaspulver i blød i 5 spsk koldt vand
2.Springformen (uden bund) sættes
på lagkagefadet. Bunden dækkes så tæt som muligt
med biskuitfingre i to lag.
3. 5 æggeblommer hældes i 'bain-marie'-gryden
eller piskeskålen og piskes skummende med piskeriset.
4. 80 g sukker hældes i under stadig
piskning, indtil blandingen drypper sejgt fra piskeriset.
5. Vanillestangen dels på langs, og
indholdet skrabes ud med en kniv. 1/4 ltr piskefløde bringes i kog
med vanillen
6. Æg-sukker-blandingen sættes
i vandbad på blusset, og den varme fløde hældes i under
stadig omrøring. Rør indtil massen er tyktflydende.
7. Gryden tages op af vandbadet, og den
opblødte husblas røres i, indtil den er fuldstændigt
opløst.
8. Nu sættes gryden i isvand, og massen
piskes, til det er en tyk creme.
9. 1/4 ltr piskefløde piskes og vendes
forsigtigt i massen.
10. Halvdelen af cremen hældes oven
på biskuitfingrene i springformen.
11. Halve biskuitfingre sættes op
langs kanten, og resten af cremen hældes i.
12. Overfladen glattes med paletkniven,
og formen sættes i køleskab i 4 timer (indtil serveringen)
13. Imens tilberedes hindbærpuréen.
De (optøede) hindbær passeres gennem en si, og 4 spsk kirsebærsnaps
røres i hindbærpuréen. Sættes i køleskab
til afkøling.
14. Kort før serveringen fjernes
forsigtigt springformens kant. Resten af fløden (1/4 ltr) piskes
til skum, og charlotten overtrækkes hermed.
15. Til slut pyntes med kirsebær eller
hindbær. Hindværpuréen serveres i en skål for
sig.
16. Servér
|