MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Desserttallerken:

Lakridsparfait:
4 æggeblommer, 100 g honning, 3 dl piskefløde, flydende lakridssovs/lakridslikør efter smag.

Opvarm honningen i en gryde til kogepunktet. Hæld den straks, under kraftig piskning, i æggeblommerne, og pisk til blandingen er tyk og cremet. Tilsæt lakridssovs/likør og afkøl. Bland cremen med flødeskum og frys.

 

Limocellosorbet:
2 dl vand, 200 g sukker, 1 dl friskpresset citronsaft, ½ dl friskpresset limesaft og ½ dl limocello (italiensk citronlikør), 2 past. æggehvider

Kog vand og sukker i 3 min. Tilsæt citrussaft og likør og afkøl. Frys i 30 min, rør i sorbeten, frys endnu 30 min til sorbeten begynder at flage. Æggehviderne piskes og røres i. Frys endnu 30 min inden sorbeten røres sidste gang og frys endeligt.

 

Mandel-torronne:
115 g hakket mørk chokolade, 50 g smør, 1 past. æggehvide, 115 g sukker, 50 g smuttede og malede mandler, 75 g smuttede, hakkede og ristede mandler.

Til overtræk: 175 g hvid chokolade, 25 g smør, 115 g ristede mandelflager 

Smelt chokolade og smør over vandbad og rør til blandingen er jævn og glat. Pisk æggehviden med sukker til den er meget stiv. Den smeltede chokolade røres gradvist i, dernæst de malede og de hakkede mandler. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og form den til en tyk stamme. Papiret vikles omkring, og stammen stilles til afkøling. Overtræk: Hvid chokolade og smør smeltes over vandbad, og røres jævn og glat. Fordel blandingen over den afkølede stamme, og tryk mandelflagerne fast i et jævnt lag, inden chokoladen stivner. Afkøl igen. Serveres i tynde skiver.

Marinerede jordbær:
Jordbær skæres i tynde skiver og marineres i limocello