Desserttallerken:
Lakridsparfait:
4 æggeblommer, 100 g honning, 3 dl piskefløde, flydende
lakridssovs/lakridslikør efter smag.
Opvarm honningen i en gryde til kogepunktet. Hæld den straks, under kraftig
piskning, i æggeblommerne, og pisk til blandingen er tyk og cremet. Tilsæt
lakridssovs/likør og afkøl. Bland cremen med flødeskum og frys.
Limocellosorbet:
2 dl vand, 200 g sukker, 1 dl friskpresset citronsaft, ½ dl friskpresset
limesaft og ½ dl limocello (italiensk citronlikør), 2 past. æggehvider
Kog vand og sukker i 3 min. Tilsæt citrussaft og likør og afkøl. Frys i 30 min,
rør i sorbeten, frys endnu 30 min til sorbeten begynder at flage. Æggehviderne
piskes og røres i. Frys endnu 30 min inden sorbeten røres sidste gang og frys
endeligt.
Mandel-torronne:
115 g hakket mørk chokolade, 50 g smør, 1 past. æggehvide, 115 g sukker, 50 g
smuttede og malede mandler, 75 g smuttede, hakkede og ristede mandler.
Til overtræk: 175 g hvid
chokolade, 25 g smør, 115 g ristede mandelflager
Smelt chokolade og smør over
vandbad og rør til blandingen er jævn og glat. Pisk æggehviden med sukker til
den er meget stiv. Den smeltede chokolade røres gradvist i, dernæst de malede og
de hakkede mandler. Hæld massen ud på et stykke bagepapir og form den til en tyk
stamme. Papiret vikles omkring, og stammen stilles til afkøling. Overtræk: Hvid
chokolade og smør smeltes over vandbad, og røres jævn og glat. Fordel blandingen
over den afkølede stamme, og tryk mandelflagerne fast i et jævnt lag, inden
chokoladen stivner. Afkøl igen. Serveres i tynde skiver.
Marinerede jordbær:
Jordbær skæres i tynde skiver og marineres i limocello
|