MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Chokoladetærte med rabarber

Mørdejsbund:

  • 150 g mel

  • 75 g sukker

  • 100 g smør

  • 1 æg

  • Lidt vanilje

  • Lidt citronskal

Rabarberkompot:

  • 4-500 g skårne vinrabarber

  • 4 dl vand

  • 150 g sukker

  • 1 stang vanilje

  • Lidt citronskal

Kakaomasse:

  • 2 æg

  • 150 g sukker

  • 2 spsk kakao

  • 1 spsk vaniljesukker

  • 40 g mel

  • ¼ tsk bagepulver

  • 60 g smeltet smør

Hvid chokoladecreme:

  • 3½ dl piskefløde

  • 125 g hvid chokolade

  • 2 æggeblommer (past.)

  • Evt. lidt Grand Marnier

 

Mørdejsbund: Alle ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.

Rabarberkompot: Vand, sukker, vanilje og citronskal koges i ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i. Bringes næsten i kog. Afkøles straks.

Kakaomasse: Æg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen.

Hvid chokoladecreme: Chokoladen smeltes over vandbad. Æggeblommerne tilsættes. Røres evt. sammen med lidt orangelikør. Dereftes vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt ad gangen i massen.

Mørdejen rulles ud. Lægges i en springform. Skal dække både bund og sider. Den afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør. Dejen fyldes i formen. Bages i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Afkøles. Den hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling til næste dag.