Chokoladetærte med rabarber
Mørdejsbund:
-
150
g mel
-
75
g sukker
-
100
g smør
-
1
æg
-
Lidt
vanilje
-
Lidt
citronskal
Rabarberkompot:
Kakaomasse:
-
2
æg
-
150
g sukker
-
2
spsk kakao
-
1
spsk vaniljesukker
-
40
g mel
-
¼
tsk bagepulver
-
60
g smeltet smør
Hvid
chokoladecreme:
-
3½
dl piskefløde
-
125
g hvid chokolade
-
2
æggeblommer (past.)
-
Evt.
lidt Grand Marnier
Mørdejsbund:
Alle
ingredienser æltes sammen, og mørdejen hviler koldt i mindst en halv time.
Rabarberkompot:
Vand,
sukker, vanilje og citronskal koges i ca. 5 minutter. Rabarberne kommes i.
Bringes næsten i kog. Afkøles straks.
Kakaomasse:
Æg og sukker piskes skummende. Kakao, mel og vaniljesukker og bagepulver vendes
forsigtigt i æggemassen.
Hvid
chokoladecreme: Chokoladen
smeltes over vandbad. Æggeblommerne tilsættes. Røres evt. sammen med lidt
orangelikør. Dereftes vendes fløden, som forinden er pisket let sammen, lidt
ad gangen i massen.
Mørdejen
rulles ud. Lægges i en springform. Skal dække både bund og sider. Den
afdryppede rabarberkompot vendes i kakaomassen sammen med det smeltede smør.
Dejen fyldes i formen. Bages i ovnen ved 180°C i ca. 35 minutter. Afkøles. Den
hvide chokoladecreme hældes over den afkølede tærte. Stilles til afkøling
til næste dag.
|