Mandelkage med
klassisk trøffelcreme og råsyltede skovbær
Ingredienser til 10 personer:
2 Mandelbunde á 24 cm i
diameter:
-
100 g mandler
-
1,25 dl æggehvider
-
175 g melis
Trøffel:
Råsyltede skovbær:
-
300 g frosne skovbær
-
150 g rørsukker
Mandelbunde:
Forvarm ovnen til 150-160 C
Skold, smut og hak mandlerne fint, men ikke til ’mel’
Pisk æggehviderne forsigtigt og tilsæt halvdelen af melisen under piskningen
Bland resten af melis med de smuttede, hakkede mandler og vend det forsigtigt i
de piskede hvider
Fordel massen på 2 bageplader beklædt med bagepapir og glat den ud til 4 runde
bunde på ca. 24 cm i diameter. Bag dem i 20-25 minutter eller til de er gyldne.
Stil bundene til afkøling
Trøffelmasse:
Hak chokoladen fint og kom den i
en skål - Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Bring fløden i kog. Hæld den kogende fløde over i de piskede æggeblommer under
kraftig piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt. Rør
imens med en dejskraber, så den ikke brænder på. Blandingen må ikke koge, men
kun lige tykne.
Derefter hældes den straks over den finthakkede chokolade og det hele røres
glat.
Pisk fløden let.
Når chokoladeblandingen er håndvarm vendes lidt af flødeskummet i, og derefter
vendes chokoladeblandingen over i resten af flødeskummet.
Samling:
Læg en bund i en ring eller en
springform foret med husholdningsfilm, fordel halvdelen af chokoladetrøflen
derpå, så endnu en bund og resten af trøffelmassen. Pynt efter behag. Stil kagen
til afkøling.
Råsyltede skovbær:
Hæld bærrene i en skål, hvor der
tilsættes rørsukker.
Lad bærrene stå op trække indtil sukkeret er opløst og magisk fundet sammen med
bærrene. Kan sagtens stå i et døgns tid.
Server kagen med bærrene ved
siden af.
|