MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Mandelkage med klassisk trøffelcreme og råsyltede skovbær

 

Ingredienser til 10 personer:

 

2 Mandelbunde á 24 cm i diameter:

  • 100 g mandler

  • 1,25 dl æggehvider

  • 175 g melis

 

Trøffel:

  • 250 g mørk kraftig chokolade (mindst 70%)

  • 3 æggeblommer

  • 75 g melis

  • 2½ del. Fløde 13%

  • 4 dl piskefløde

 

Råsyltede skovbær:

  • 300 g frosne skovbær

  • 150 g rørsukker

 

Mandelbunde:

Forvarm ovnen til 150-160 C
Skold, smut og hak mandlerne fint, men ikke til ’mel’
Pisk æggehviderne forsigtigt og tilsæt halvdelen af melisen under piskningen
Bland resten af melis med de smuttede, hakkede mandler og vend det forsigtigt i de piskede hvider
Fordel massen på 2 bageplader beklædt med bagepapir og glat den ud til 4 runde bunde på ca. 24 cm i diameter. Bag dem i 20-25 minutter eller til de er gyldne.
Stil bundene til afkøling

 

Trøffelmasse:

Hak chokoladen fint og kom den i en skål - Pisk æggeblommer og sukker sammen.
Bring fløden i kog. Hæld den kogende fløde over i de piskede æggeblommer under kraftig piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt. Rør imens med en dejskraber, så den ikke brænder på. Blandingen må ikke koge, men kun lige tykne.
Derefter hældes den straks over den finthakkede chokolade og det hele røres glat.
Pisk fløden let.
Når chokoladeblandingen er håndvarm vendes lidt af flødeskummet i, og derefter vendes chokoladeblandingen over i resten af flødeskummet.

 

Samling:

Læg en bund i en ring eller en springform foret med husholdningsfilm, fordel halvdelen af chokoladetrøflen derpå, så endnu en bund og resten af trøffelmassen. Pynt efter behag. Stil kagen til afkøling.
 

Råsyltede skovbær:

Hæld bærrene i en skål, hvor der tilsættes rørsukker.
Lad bærrene stå op trække indtil sukkeret er opløst og magisk fundet sammen med bærrene. Kan sagtens stå i et døgns tid.

 

Server kagen med bærrene ved siden af.