Islagkage med skildpadder. (8 til
10 pers.)
Nøddebund.
-
100 gr. Hasselnødder
-
150 gr. Flormelis
-
3 æggehvider.
IS:
-
1 liter piskefløde
-
8 past. Æggeblommer
-
8 spsk. Flormelis
-
8 skildpadder.
Pisk æggehviderne stive, pisk
flormelis i, vend de hakkede nødder i og kom dejen i en smurt springform. Bag
nederst i ovnen ved 175 gr. I ca. 45-til 60 min.. Tag kagen ud og lad den køle
af. Læg den tilbage i den rengjorte form og pres den flad.
Pisk ½ liter piskefløde stiv.
Pisk 4 æggeblommer og 4 spsk. Flormelis skummende og bland med flødeskum. Hak 4
frosne skildpadder og vend dem i. Kom cremen ovenpå bunden og sæt den i
fryseren, Pisk resten af fløden stiv, pisk æggeblommer og flormelis sammen og
bland med 4 smeltede skildpadder. Bland med flødeskum, og kom det oven på det
første lag is. Frys i mindst 4-5 timer.
Ananaskage.
-
200 gr. Smør.
-
150 gr. Sukker.
-
3 æg.
-
200 gr. Mel.
-
2 tsk. Bagepulver.
-
200 gr. Makronrasp
-
1 ds. Ananas
Rør smør og sukker luftig og rør
æggene i et af gangen.
Bland mel med bagepulver og
makronrasp og tilsæt de afdryppede ananasstykker.
Dejen kommes i en springform ca.
25 cm. I diameter, smurt eller belagt med bagepapir. Bag kagen på næstnederste
rille i ovnen ca, 45-60 min. ved 190 gr.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
|