MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Islagkage med skildpadder. (8 til 10 pers.)

Nøddebund. 

  • 100 gr. Hasselnødder

  • 150 gr. Flormelis

  • 3 æggehvider.

 IS:

  • 1 liter piskefløde

  • 8 past. Æggeblommer

  • 8 spsk. Flormelis

  • 8 skildpadder.

Pisk æggehviderne stive, pisk flormelis i, vend de hakkede nødder i og kom dejen i en smurt springform. Bag nederst i ovnen ved 175 gr. I ca. 45-til 60 min.. Tag kagen ud og lad den køle af. Læg den tilbage i den rengjorte form og pres den flad.

Pisk ½ liter piskefløde stiv. Pisk 4 æggeblommer og 4 spsk. Flormelis skummende og bland med flødeskum. Hak 4 frosne skildpadder og vend dem i. Kom cremen ovenpå bunden og sæt den i fryseren, Pisk resten af fløden stiv, pisk æggeblommer og flormelis sammen og bland med 4 smeltede skildpadder. Bland med flødeskum, og kom det oven på det første lag is. Frys i mindst 4-5 timer.

 Ananaskage.

  •  200 gr. Smør.

  • 150 gr. Sukker.

  • 3 æg.

  • 200 gr. Mel.

  • 2 tsk. Bagepulver.

  • 200 gr. Makronrasp

  • 1 ds. Ananas

Rør smør og sukker luftig og rør æggene i et af gangen.

Bland mel med bagepulver og makronrasp og tilsæt de afdryppede ananasstykker.

Dejen kommes i en springform ca. 25 cm. I diameter, smurt eller belagt med bagepapir. Bag kagen på næstnederste rille i ovnen ca, 45-60 min. ved 190 gr.

Lad kagen afkøle på en bagerist.