MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Chokoladefondant med hindbærcoulis og flødeis (10-12 stk.)

 Ingredienser:

  • 250 g smør

  • 250 g chokolade - 70%

  • 250 g sukker

  • 200 g mel

  • 8 hele æg

 

Fremgangsmåde:

Smørret smeltes i en tykbundet gryde, chokoladen tilsættes og smeltes i smørret. Tilsæt nu sukkeret og rør det godt ud i chokolademassen.

Herefter tilsættes melet lidt ad gangen. Til sidst tilsættes æggene et ad gangen, og massen hældes i smurte portionsforme.

Bages i ovnen ved 200°c i ca. 10 minutter, eller til toppen ser bagt ud.

Chokoladefondant er en fantastisk oplevelse, da den skal være ubagt i midten, så fortvivl ikke, hvis I tror, kagen er ufærdig. Sådan skal den være.

Bør serveres lige når den er kommet ud af ovnen. Kan laves 1-2 dage i forvejen og stilles på køl.

 

Hindbærcoulis:

  • 100 g hindbær

  • 75 g sukker

 Fremgangsmåde:

Hindbærrene og sukkeret koges langsomt op og simrer i 5 minutter ved konstant omrøring. Massen sigtes og afkøles.

 Nydes med en god vanilleis.