MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Islagkage med nøddebund og to slags is

10 pers.

Nøddebund: 200 g hasselnødder, 6 æggehvider, 5 dl flormelis

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt flormelis lidt af gangen under fortsat piskning, indtil marengsen er cremet og sej. Vend de grofthakkede nødder i og fordel marengsen i en springform med bagepapir. Bag midt i ovnen ved 180 gr. i ca 35 min, til den har en sprød og gylden skorpe. Lad kagen køle helt af.

Chokoladeis: 2 æggeblommer, 25 g flormelis, ½ vaniljestang, 150 g mørk chokolade, 1 spsk ren kakaopulver, ½ dl likør efter eget valg, 2,5 dl piskefløde.

Æggeblommer piskes med vaniljekorn og flormelis til en tyk og cremet æggesnaps. 50 g chokolade smeltes over vandbad. Tilføj yderligere 50 g og temperer dermed chokoladen. De sidste 50 g hakkes groft. Fløden piskes til skum. Bland æggesnaps, likør, chokolademasse, kakao og den hakkede chokolade og vend til slut med flødeskummet.

Skovbæris: 2 æggeblommer, 25 g flormelis, ½ vaniljestang, 150 g skovbærblanding, 50 g rørsukker, 2,5 dl piskefløde.

Æggeblommer piskes med vaniljekorn og flormelis til en tyk og cremet æggesnaps. Skovbær og rørsukker koges op, blendes med en stavblender og pureres igennem en sigte, lad blandingen køle af, før den blandes med æggesnapsen. Pisk fløden og bland forsigtigt med skovbærblandingen.

Nøddebunden flækkes til to bunde. I en ren springform lægges den ene bund, fordel chokoladeblandingen over, derefter den anden nøddebund og til slut skovbærblandingen. Fryses mindst et døgn.

Tag isen ud af fryseren 20 min før servering og pynt med friske bær, chokoladespåner og guldstøv.