Islagkage med nøddebund og to slags is

10 pers.
Nøddebund: 200 g hasselnødder, 6 æggehvider,
5 dl flormelis
Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt flormelis lidt af
gangen under fortsat piskning, indtil marengsen er cremet og sej. Vend de
grofthakkede nødder i og fordel marengsen i en springform med bagepapir. Bag
midt i ovnen ved 180 gr. i ca 35 min, til den har en sprød og gylden skorpe. Lad
kagen køle helt af.
Chokoladeis: 2 æggeblommer, 25 g flormelis, ½
vaniljestang, 150 g mørk chokolade, 1 spsk ren kakaopulver, ½ dl likør efter
eget valg, 2,5 dl piskefløde.
Æggeblommer piskes med vaniljekorn og flormelis til en tyk
og cremet æggesnaps. 50 g chokolade smeltes over vandbad. Tilføj yderligere 50 g
og temperer dermed chokoladen. De sidste 50 g hakkes groft. Fløden piskes til
skum. Bland æggesnaps, likør, chokolademasse, kakao og den hakkede chokolade og
vend til slut med flødeskummet.
Skovbæris: 2 æggeblommer, 25 g flormelis, ½
vaniljestang, 150 g skovbærblanding, 50 g rørsukker, 2,5 dl piskefløde.
Æggeblommer piskes med vaniljekorn og flormelis til en tyk
og cremet æggesnaps. Skovbær og rørsukker koges op, blendes med en stavblender
og pureres igennem en sigte, lad blandingen køle af, før den blandes med
æggesnapsen. Pisk fløden og bland forsigtigt med skovbærblandingen.
Nøddebunden flækkes til to bunde. I en ren springform
lægges den ene bund, fordel chokoladeblandingen over, derefter den anden
nøddebund og til slut skovbærblandingen. Fryses mindst et døgn.
Tag isen ud af fryseren 20 min før servering og pynt med
friske bær, chokoladespåner og guldstøv.
|