Jordbær med soft ice
(8 personer)
Ingredienser
Appelsinlage
Korn fra ½ vaniljestang + den tomme stang
2 spsk sukker
4 store appelsiner – saft af alle og skal af én
½ dl vodka – kan udelades
1 kg
jordbær
150 g mandelsplitter
8 glas.
Tilberedningsmetode
Appelsinlage
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille
kniv.
Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i sukkeret for at skille kornene fra
hinanden. Rør de resterende ingredienser sammen med vaniljesukkeret i en skål.
Jordbær og mandelsplitter
Fjern stilkene, skyl bærrene og afdryp dem. Halver bærrene; kæmpejordbær skæres
i kvarter. Lad jordbærrene marinere i appelsinlagen 2-4 timer. Rist
mandelsplitterne på en pande ved middel varme, til de er gyldne. Afkøl dem.
Servering
Fordel de marinerede jordbær i glassene. Hæld appelsinlagen over bærrene.
Opbevar glassene på køl, indtil 1 times tid før de serveres. Smagen er bedst,
hvis jordbærrene er lidt tempererede.
Læg lidt soft ice over de
marinerede jordbær og drys med mandelsplitter. Server den resterende soft ice i
en skål til de af gæsterne, der ønsker mere.
Himmerigsmundfulde |
|
|
|
125 g Smør |
|
140 g
Havregryn |
|
125 g
Sukker |
|
100 g Groft
hakkede nødder |
|
1 dl
Solsikkekerner |
|
2 spsk
Sirup |
|
1-2 spsk
Fløde |
|
Overtræk:
Toms Plade, mørk 200 g |
|
|
Lad smøret
blive blødt i en gryde og bland resten af ingredienserne i. Lad det smelte
sammen til en dej - det kan godt se lidt underligt ud!
Put dejen i en bradepande ca. 25 x 35 cm og bag kagen ved 175 º i ca. 20-25
min.
Smelt i vandbad Toms Plade, mørk, så den er klar til at komme på kagen, lige
når kagen kommer ud af ovnen.
Efter kagen har bagt, kommes den smeltede chokolade på kagen og skæres ud i
små tern ca. 2 x 2 cm mens den stadig er varm.
Lad så himmerigsmundfuldene blive kolde og nyd dem! |
|