MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Jordbær med soft ice (8 personer)

Ingredienser

Appelsinlage
Korn fra ½ vaniljestang + den tomme stang
2 spsk sukker
4 store appelsiner – saft af alle og skal af én
½ dl vodka – kan udelades

1 kg
jordbær
150 g mandelsplitter

8 glas.

Tilberedningsmetode

Appelsinlage

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
Mas med en paletkniv vaniljekornene ud i sukkeret for at skille kornene fra hinanden. Rør de resterende ingredienser sammen med vanil­jesukkeret i en skål.

Jordbær og mandelsplitter
Fjern stilkene, skyl bærrene og afdryp dem. Halver bærrene; kæmpejordbær skæres i kvar­ter. Lad jordbærrene marinere i appelsinlagen 2-4 timer. Rist mandelsplitterne på en pande ved mid­del varme, til de er gyldne. Afkøl dem.

Servering
Fordel de marinerede jordbær i glassene. Hæld appelsinlagen over bærrene. Opbevar glassene på køl, indtil 1 times tid før de serveres. Smagen er bedst, hvis jordbærrene er lidt tem­pererede.

Læg lidt soft ice over de marinerede jordbær og drys med mandelsplitter. Server den resterende soft ice i en skål til de af gæsterne, der ønsker mere.

Himmerigsmundfulde

 
   

125 g Smør

 

140 g Havregryn

 

125 g Sukker

 

100 g Groft hakkede nødder

 

1 dl Solsikkekerner

 

2 spsk Sirup

 

1-2 spsk Fløde

 

Overtræk: Toms Plade, mørk 200 g

 
 

Lad smøret blive blødt i en gryde og bland resten af ingredienserne i. Lad det smelte sammen til en dej - det kan godt se lidt underligt ud!

Put dejen i en bradepande ca. 25 x 35 cm og bag kagen ved 175 º i ca. 20-25 min.

Smelt i vandbad Toms Plade, mørk, så den er klar til at komme på kagen, lige når kagen kommer ud af ovnen.

Efter kagen har bagt, kommes den smeltede chokolade på kagen og skæres ud i små tern ca. 2 x 2 cm mens den stadig er varm.

Lad så himmerigsmundfuldene blive kolde og nyd dem!