MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

 

Islagkage med nøddebund og 2 slags is. (8 prs)

Nøddebund

  • 3 æggehvider

  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)

  • 100 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.

Jordbæris

  • 400 g jordbær

  • 75 g sukker

  • 6 pasteuriserede æggeblommer

  • 100 g sukker

  • kornene af 1 stang vanilje

  • 5 dl piskefløde

Nip stilkene af jordbærrene, og kom dem i en gryde sammen med sukker, og giv det et opkog og lad det simre et par minutter, til sukkeret er smeltet. Blend jordbærrene og saften.

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker, indtil det bliver hvidt og luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen, og vend til sidst jordbær-puréen heri. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og fyld isen i formen. Lav eventuelt ekstra høje kanter, da islagkagen bliver ret høj.

Mangois

  • 3 dl piskefløde

  • 3 past. æggeblommer

  • ¾ dl flormelis

  • 225 g puré af blendet frisk eller frossen mango

Pisk fløden til skum, og sæt det i køleskabet.

Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Bland flødeskum og mangopuré med æggesnapsen, og hæld mangoisen over jordbærisen i formen med din islagkage.

Marengskys

  • 2 æggehvider

  • 100 g sukker

 

Pisk æggehvider stive sammen med 1 spsk. sukker med en elpisker – og pisk resten af sukkeret i og fortsæt piskningen, til marengsen opnår en sej konsistens. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag de små marengs-kys ca. 1 time ved 110 grader, til de er tørre og sprøde. Tag dem ud og afkøl.