Islagkage med
nøddebund og 2 slags is. (8 prs)

Nøddebund
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukker og pisk yderligere ca. 1 min., til blandingen bliver sej. Vend
nødderne i. Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en
plade med bagepapir. Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen.
Lad nøddebunden køle af på en bagerist.
Jordbæris
Nip stilkene af jordbærrene,
og kom dem i en gryde sammen med sukker, og giv det et opkog og lad det simre et
par minutter, til sukkeret er smeltet. Blend jordbærrene og saften.
Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker, indtil det bliver hvidt og
luftigt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen, og vend til sidst
jordbær-puréen heri. Beklæd en springform med husholdningsfilm, og fyld isen i
formen. Lav eventuelt ekstra høje kanter, da islagkagen bliver ret høj.
Mangois
Pisk fløden til skum, og sæt
det i køleskabet.
Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps. Bland flødeskum og
mangopuré med æggesnapsen, og hæld mangoisen over jordbærisen i formen med din
islagkage.
Marengskys
-
2
æggehvider
-
100 g sukker
Pisk æggehvider stive sammen
med 1 spsk. sukker med en elpisker – og pisk resten af sukkeret i og fortsæt
piskningen, til marengsen opnår en sej konsistens. Fyld det i en sprøjtepose med
stjernetyl og sprøjt små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag
de små marengs-kys ca. 1 time ved 110 grader, til de er tørre og sprøde. Tag dem
ud og afkøl.
|