MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Små jordbærkager med chokolade flødeskum.4 personer

 

Linsedej

  • ·        250 g mel

  • ·        175 g smør

  • ·        75 g melis

  • ·        1 æggeblomme 

Ingredienserne til dejen æltes sammen. Sættes køligt i ca 2 timer.

 Fyld

  • 75 g smør
  • 50 g finthakkede mandler eller hasselnødder
  • 100 g sukker
  • skallen af ½ citron

Alle ingredienserne til fyldet røres sammen.

 2 smurte lagkageforme eller ildfaste fade beklædes med linsedejen. Herpå lægges fyldet. Bages i ca 20 minutter ved 200° i forvarmet ovn. Når kagerne er kolde tages de af formen.

 Pynt

  • Friske jordbær
  • 1 dl Calvados eller Grand Marinere eller lign.
  • 100 g chokolade
  • ½ l piskefløde

 De friskejordbær skylles og kvarteres eller halveres, likøren kommes over og de står og trækker i ca ½ time.

Chokoladen smeltes i et vandbad, fløden piskes til skum, chokoladen hældes i tynd stråle ned i fløden og vendes forsigtig i.

Flødeskummet sprøjtes på kagebunden og pyntes med de marinerede jordbær.

Pynt evt med frisk mynte eller citronmelisse.