Små jordbærkager med chokolade
flødeskum.4
personer
Linsedej
-
·
250 g mel
-
·
175 g smør
-
·
75 g melis
-
·
1 æggeblomme
Ingredienserne
til dejen æltes sammen. Sættes køligt i ca 2 timer.
Fyld
- 75
g smør
- 50
g finthakkede mandler eller hasselnødder
- 100
g sukker
- skallen
af ½ citron
Alle
ingredienserne til fyldet røres sammen.
2
smurte lagkageforme eller ildfaste fade beklædes med linsedejen. Herpå lægges
fyldet. Bages i ca 20 minutter ved 200° i forvarmet ovn. Når kagerne er kolde
tages de af formen.
Pynt
- Friske
jordbær
- 1
dl Calvados eller Grand Marinere eller lign.
- 100
g chokolade
- ½
l piskefløde
De friskejordbær skylles og kvarteres eller halveres, likøren kommes
over og de står og trækker i ca ½ time.
Chokoladen smeltes i et vandbad, fløden piskes til skum, chokoladen hældes
i tynd stråle ned i fløden og vendes forsigtig i.
Flødeskummet sprøjtes på kagebunden og pyntes med de marinerede jordbær.
Pynt evt med frisk mynte eller citronmelisse.
|