Sprød Mandeldessert m/hvid chokoladecreme (6 personer)
Ingredienser,
mandelbund
·
100 g
ristede mandler, hakkede
·
100 g
Odense blød nougat
·
100 g
Odense marcipan
Hvid chokoladecreme
·
200 g
Odense hvid chokolade
·
2½ dl
piskefløde
Chokolade strimler
·
50 g
mørk Odense mørk overtræk
Pynt
·
Odense
chokoladesauce og frisk frugt
Mandelbund
Bland hakkede
mandler med revet marcipan og smeltet nougat. Med en spiseske kommes massen og i
kagekapsler af papir, lad massen afkøle i køleskabet natten over.
Hvid chokoladecreme
Fløden koges op og
tages af varmen. Hakket hvid chokolade tilsættes under omrøring. Afkøles i en
skål i køleskabet natten over.
Chokoladestrimler
Smeltet mørk
overtrækschokolade fordeles på bagepapir. Kør med en savtakket kniv hen over,
for at få riller der kan skæres i. Lige før overtrækschokoladen størkner, skøres
de i lange strimler.
Før servering piskes
chokoladecremen op og formes som ’æg’ med en varm, våd spiseske. Desserten
anrettes med chokoladecremen ovenpå mandelbunden og dekoreres med frugt, f.ex.
stjernefrugt, chokoladestrimler og chokoladesauce.
|