MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Sprød Mandeldessert m/hvid chokoladecreme (6 personer)

 

 

 

Godt Nytår DessertenIngredienser, mandelbund

·         100 g ristede mandler, hakkede

·         100 g Odense blød nougat

·         100 g Odense marcipan

 

Hvid chokoladecreme

·         200 g Odense hvid chokolade

·         2½ dl piskefløde

 

Chokolade strimler

·         50 g mørk Odense mørk overtræk

 

Pynt

·         Odense chokoladesauce og frisk frugt

 

 

 

 

 

Mandelbund

Bland hakkede mandler med revet marcipan og smeltet nougat. Med en spiseske kommes massen og i kagekapsler af papir, lad massen afkøle i køleskabet natten over.

 

Hvid chokoladecreme

Fløden koges op og tages af varmen. Hakket hvid chokolade tilsættes under omrøring. Afkøles i en skål i køleskabet natten over.

 

Chokoladestrimler

Smeltet mørk overtrækschokolade fordeles på bagepapir. Kør med en savtakket kniv hen over, for at få riller der kan skæres i. Lige før overtrækschokoladen størkner, skøres de i lange strimler.

 

Før servering piskes chokoladecremen op og formes som ’æg’ med en varm, våd spiseske. Desserten anrettes med chokoladecremen ovenpå mandelbunden og dekoreres med frugt, f.ex. stjernefrugt, chokoladestrimler og chokoladesauce.