La Dolce vita -
blåbærtrifli med limoncello (8 pers)
Ingredienser:
200 g gyldent rørsukker
3
dl vand
1
dl Limoncellolikør
300 g blåbær
1
tsk koldtkvældende
5
æg
250 g mascarpone
6
spsk lemon curd med top
1
stor pose makroner
5
dl piskefløde
1
håndfuld ristede mandelflager
Opløs 100 g sukker i
3 dl vand i en mellemstor gryde over middel varme, lad det koge i 5 minutter
under jævnlig omrøring. Hæld 7,5 cl af sukkersiruppen i en skål og hæld
Limoncelloen i og rør rundt og sæt til side for at køle af.
Hæld størstedelen af
blåbærrene i gryden med resten af sukkersiruppen, og lad det koge over middel
varme i 2 minutter, indtil bærrene begynder at frigive nogle af deres safter.
Gem bær til pynt senere.
Når sukkersiruppen er kølet tilstrækkeligt af, tilsættes koldkvældende (evt.
arrowroot), så det tykner.
Del æggene i hvider
og blommer. Hæld æggeblommerne og resten af sukkeret i en stor skål og piske det
lyst og tykt. Pisk mascarponen og lemon curd i.
Pisk i en anden skål
æggehviderne sammen indtil der dannes bløde toppe. Vend forsigtigt blandingen
med æggeblommer/mascarpone i.
Knus makroner og læg
et lag i serveringsglas. Pensl med en 3.del af Limoncellosiruppen, og fordel
dernæst en 3.del af mascarponeblandingen ovenpå. Slut af med en 3.del af bærrene
og deres sirup.
Gentag disse lag 3
gange.
Dæk skålen til med
husholdningsfilm, og sæt den på køl i 5 timer eller natten over.
Pisk fløden til blødt flødeskum inden servering og fordel det ligeligt over
triflien.
Drys med blåbær og
ristede mandelflager.
|