MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

La Dolce vita - blåbærtrifli med limoncello (8 pers)

Ingredienser:

200 g gyldent rørsukker

3 dl vand

1 dl Limoncellolikør

300 g blåbær

1 tsk koldtkvældende

5 æg

250 g mascarpone

6 spsk lemon curd med top

1 stor pose makroner

5 dl piskefløde

1 håndfuld ristede mandelflager

Opløs 100 g sukker i 3 dl vand i en mellemstor gryde over middel varme, lad det koge i 5 minutter under jævnlig omrøring. Hæld 7,5 cl af sukkersiruppen i en skål og hæld Limoncelloen i og rør rundt og sæt til side for at køle af.

Hæld størstedelen af blåbærrene i gryden med resten af sukkersiruppen, og lad det koge over middel varme i 2 minutter, indtil bærrene begynder at frigive nogle af deres safter.
Gem bær til pynt senere.
Når sukkersiruppen er kølet tilstrækkeligt af, tilsættes koldkvældende (evt. arrowroot), så det tykner.

Del æggene i hvider og blommer. Hæld æggeblommerne og resten af sukkeret i en stor skål og piske det lyst og tykt. Pisk mascarponen og lemon curd i.

Pisk i en anden skål æggehviderne sammen indtil der dannes bløde toppe. Vend forsigtigt blandingen med æggeblommer/mascarpone i.

Knus makroner og læg et lag i serveringsglas. Pensl med en 3.del af Limoncellosiruppen, og fordel dernæst en 3.del af mascarponeblandingen ovenpå. Slut af med en 3.del af bærrene og deres sirup.

Gentag disse lag 3 gange.

Dæk skålen til med husholdningsfilm, og sæt den på køl i 5 timer eller natten over.
Pisk fløden til blødt flødeskum inden servering og fordel det ligeligt over triflien.

Drys med blåbær og ristede mandelflager.