Chokoladekage med hvid ganache og marinerede jordbær.
Sprød
bund:
50 g
ristede, grofthakkede hasselnøddekerner, 75 g knuste digestive kiks, 75 g
smeltet smør
Hasselnøddekernerne ristes i 15 min i en 175 gr varm ovn. Herefter gnides
skallerne af i et viskestykke, og de grofthakkede nødder blandes med smelter
smør og knuste kiks. Blandingen presses sammen i bunden af en lille springform
(ca. 18 cm Ø) foret med bagepapir.
Chokoladekage:
100 g
mørk chokolade ca. 70 % kakao, 75 g smør, 1 spsk revet appelsinskal, 2 æg, 125 g
sukker, 4 spsk mel, ½ tsk bagepulver
Smelt
chokoladen og bland den med smør og appelsinskal. Pisk sukker og æg, og bland
chokolademassen i. Mel og bagepulver sigtes og blandes forsigtigt i. Blandingen
fyldes ovenpå den sprøde bung, og springformen sættes i en 175 gr. varm ovn i 20
min. Lad kagen køle af i køleskab, gerne til dagen efter.
Hvid
ganache:
150 g
hvid chokolade, 1 dl piskefløde
Piskefløden bringes i kog, tages fra varmen og tilsættes den hakkede hvide
chokolade. Lad den stå uden omrøring ca. 5 min, hvorefter ganachen røres sammen,
og stilles i køleskabet, gerne til dagen efter.
Inden
servering smøres den kolde ganache ovenpå chokoladekagen.
Marinerede jordbær:
350 g
frosne jordbær, 2 dl friskpresset appelsinsaft, 5 spsk sukker, evt. lidt
cointreau.
De knap
optøede jordbær skæres i skiver. Appelsinsaft og sukker koges sammen i ca 15
min, til en tyk sirup. Tilsæt evt. lidt cointreau og hæld den varme sirup over
jordbærrene. Lad dem trække i køleskabet, gerne natten over.
Server
med vanilleis, og pynt med friske jordbær.
|