MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Æble Trifli

4 personer

 

Ingredienser, Æblemos

• 1⁄2 vaniljestang

• 50 g sukker

• 700 g æbler, skrællede og i tern

• 1⁄2 dl vand

Ingridienser, Knas med Nødder

• 100 g havregryn

• 2 spk ahornsirup

• 75 g nødder, blandede og grofthakkede

Ingridienser, Vanilje Råcreme

• 1⁄2 vaniljestang

• 40 g sukker

• 2 æggeblommer

• 11⁄2 dl piskefløde

 

Æblemos

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom æbler, vanilje, sukker og

vand i en gryde og kog det langsomt op.

Lad det simre ved svag varme i 15 minutter under låg. Lad det køle af og mos det eventuelt lidt

med en gaffel eller et piskeris. Sæt æblemosen i køleskab og lad den køle af.

 

Knas

Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middelvarme under omrøring til det

begynder at dufte af nødder. Tilsæt ahornsirup og rør godt rundt til siruppen smelter og bobler

lidt. Fordel på et stykke bagepapir og lad det køle af.

 

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk vanilje, æggeblomme og

sukker til en luftig æggesnaps.

Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend forsigtigt flødeskum i æggesnapsen uden at

luften slåes ud.

 

Anretning

Anret lag på lag æblemos, vaniljecreme og knas i serveringsglas eller i en skål.