Æble Trifli
4 personer
Ingredienser, Æblemos
• 1⁄2 vaniljestang
• 50 g sukker
• 700 g æbler, skrællede og i tern
• 1⁄2 dl vand
Ingridienser, Knas med Nødder
• 100 g havregryn
• 2 spk ahornsirup
• 75 g nødder, blandede og grofthakkede
Ingridienser, Vanilje Råcreme
• 1⁄2 vaniljestang
• 40 g sukker
• 2 æggeblommer
• 11⁄2 dl piskefløde
Æblemos
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i
sukkeret. Kom æbler, vanilje, sukker og
vand i en gryde og kog det langsomt op.
Lad det simre ved svag varme i 15 minutter under låg. Lad
det køle af og mos det eventuelt lidt
med en gaffel eller et piskeris. Sæt æblemosen i køleskab
og lad den køle af.
Knas
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved
middelvarme under omrøring til det
begynder at dufte af nødder. Tilsæt ahornsirup og rør godt
rundt til siruppen smelter og bobler
lidt. Fordel på et stykke bagepapir og lad det køle af.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i
sukkeret. Pisk vanilje, æggeblomme og
sukker til en luftig æggesnaps.
Pisk derefter piskefløden til en luftig skum og vend
forsigtigt flødeskum i æggesnapsen uden at
luften slåes ud.
Anretning
Anret lag på lag æblemos, vaniljecreme og knas i
serveringsglas eller i en skål.
|