Coupe Danmark (4 pers)
Ingredienser vanilleparfait:
-
2 æggeblommer
-
4 spsk flormelis
-
1 stang vanille
-
3 dl piskefløde
Ingredienser varm chokoladesauce:
-
100 g ren mørk chokolade
-
7,5 cl mælk
-
2-3 spsk piskefløde
-
1 spsk sukker
-
15 g smør
Arbejdstid: 35 minutter
Frysetid: 4 timer
Vanilleparfait'en:
1. Pisk æggeblommerne lyse og lette
med flormelisen. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Bland dem
i æggemassen
2. Pisk fløden stiv. Vend fløden
i æggeblandingen og bland godt. Hæld isen i en form. Sæt
den i fryseren og rør et par gange i løbet af den første
time, så æggene ikke samler sig på bunden.
3. Lad isen fryse i ca 4 timer. Hvis den
har frosset længere tid eller er blevet for hård, må
den tages ud 10-15 minutter før servering.
Varm chokoladesauce:
4. Bræk chokoladen i mindre stykker
og smelt dem over håndvarmt vandbad.
5. Bring mælk og fløde i kog
i en gryde. Tilsæt smør, sukker og den smeltede chokolade.
Lad blandingen koge et øjeblik.
6. Ved servering anrettes i portionsglas.
Form isen til kugler med en iskugleformer eller en spiseske. Læg
2-3 kugler i hver coupe og hæld den varme chokoladesauce over i serveringsøjeblikket.
|