MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

8-10 pers.

 

Marcel – chokoladekage

  • 200 g mørk chokolade

  • 200 g sukker

  • 200 g smør

  • 8 æggeblommer, pasteuriserede

  • 6 æggehvider, pasteuriserede

  • springform (ca. 22 cm i diameter)


Tænd ovnen på 180 gr. Smør springformen med smør

Smelt chokolade, sukker og smør i en skål over vandbad, til en jævn og flydende masse. Tag chokolademassen væk fra vandbadet, og pisk æggeblommerne i, en af gangen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Vend dem forsigtigt i chokolademassen.

Hæld halvdelen af denne masse i springformen, og bag den ved 180 gr. i 20 min. Sæt resten af chokolademassen i køleskabet.

Lad kagebunden køle af i formen. Fordel resten af chokolademassen ovenpå bunden, og stil kagen i køleskabet i mindst 2-3 timer. Pynt evt. med chokolade og et drys kanel, flormelis eller kakao.

 

Isroulade med amarettoabrikoser

  • 8 æggehvider

  • 400 g sukker

  • 75 g ristede, finthakkede mandler

  • 1 glas abrikoser i amaretto (Svansø) (eller læg selv en pose halverede abrikoser i blød i amaretto dagen i forvejen)

  • 100 g makroner

  • ½ l piskefløde

  • chokolade til pynt

Æggehviderne piskes stive og tilsættes sukkeret under piskningen. De finthakkede, ristede mandler vendes i, og massen smøres på bagepapir og bages halvsprød i ovn ved 140 gr. (ca. 35 min), hvorefter den afkøles og sættes på frost.

Den frosne bund tages ud og tøes halvt op, hvorefter papiret fjernes, og den lægges på nyt papir.

Abrikoserne blendes med det halve af saften, og smøres på bunden. De knuste makroner drysses på, og til sidst fordeles den letpiskede fløde. Rul den til en roulade, fra den brede side, og sæt rouladen i fryseren.

 

Citronsorbet med Gewurztraminer Eau-de-Vie

  • Sukkerlage:

  • 90 g sukker

  • 1/3 tsk. salt

  • 3 dl vand

 Endvidere:

  • Reven skal af 1 citron

  • 1 dl friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)

  • 1/3 dl Gewurztraminer Eau-de-Vie

  • 2 æggehvider pasteuriserede

  • 1 spsk sukker

Kog sukker, salt og vand til en lage, ca. 2 min. Stil den til afkøling

Rør citronskal og –saft, samt Gewurztraminer Eau-de-Vie i den kolde lage, hæld den i en plasticbøtte med låg, og stil den i fryseren til den er helt stiv, (ca. 4 timer).

Pisk æggehviderne, tilsæt sukkeret og pisk yderligere et par minutter.

Tag den frosne citronblanding ud af fryseren og skær eller mos den. Bland de stiftpiskede æggehvider i, (blandingen bliver ikke helt jævn, men let grødet), hæld massen tilbage i bøtten, og frys yderligere ½ time.

 

Fyldte hindbær (eller brombær)

  • 100 g praline

  • 25 g orangechokolade

  • 50 g piskefløde

  • Skal og saft af ¼ appelsin

  • 30 g hasselnøddekrokant

  • ca. 200 g friske bær

Smelt chokoladen over vandbad. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør til en ensartet masse. Rør pralinen i chokolademassen, og smag til med appelsinsaft og reven skal. Vend til sidst den knuste krokant i massen.

 

Skyl bærrene forsigtigt, og fyld dem med chokolademassen, ved hjælp af en sprøjtepose.