8-10 pers.
Marcel – chokoladekage
-
200 g mørk chokolade
-
200 g sukker
-
200 g smør
-
8 æggeblommer, pasteuriserede
-
6 æggehvider, pasteuriserede
-
springform (ca. 22 cm i
diameter)
Tænd ovnen på 180 gr. Smør springformen med smør
Smelt chokolade, sukker og smør
i en skål over vandbad, til en jævn og flydende masse. Tag chokolademassen væk
fra vandbadet, og pisk æggeblommerne i, en af gangen. Pisk æggehviderne stive i
en anden skål. Vend dem forsigtigt i chokolademassen.
Hæld halvdelen af denne masse i
springformen, og bag den ved 180 gr. i 20 min. Sæt resten af chokolademassen i
køleskabet.
Lad kagebunden køle af i formen.
Fordel resten af chokolademassen ovenpå bunden, og stil kagen i køleskabet i
mindst 2-3 timer. Pynt evt. med chokolade og et drys kanel, flormelis eller
kakao.
Isroulade med amarettoabrikoser
-
8 æggehvider
-
400 g sukker
-
75 g ristede, finthakkede
mandler
-
1 glas abrikoser i amaretto (Svansø)
(eller læg selv en pose halverede abrikoser i blød i amaretto dagen i
forvejen)
-
100 g makroner
-
½ l piskefløde
-
chokolade til pynt
Æggehviderne piskes stive og
tilsættes sukkeret under piskningen. De finthakkede, ristede mandler vendes i,
og massen smøres på bagepapir og bages halvsprød i ovn ved 140 gr. (ca. 35 min),
hvorefter den afkøles og sættes på frost.
Den frosne bund tages ud og tøes
halvt op, hvorefter papiret fjernes, og den lægges på nyt papir.
Abrikoserne blendes med det
halve af saften, og smøres på bunden. De knuste makroner drysses på, og til
sidst fordeles den letpiskede fløde. Rul den til en roulade, fra den brede side,
og sæt rouladen i fryseren.
Citronsorbet med Gewurztraminer Eau-de-Vie
-
Sukkerlage:
-
90 g sukker
-
1/3 tsk. salt
-
3 dl vand
Endvidere:
-
Reven skal af 1 citron
-
1 dl friskpresset citronsaft
(ca. 2 citroner)
-
1/3 dl Gewurztraminer
Eau-de-Vie
-
2 æggehvider pasteuriserede
-
1 spsk sukker
Kog sukker, salt og vand til en
lage, ca. 2 min. Stil den til afkøling
Rør citronskal og –saft, samt
Gewurztraminer Eau-de-Vie i den kolde lage, hæld den i en plasticbøtte med låg,
og stil den i fryseren til den er helt stiv, (ca. 4 timer).
Pisk æggehviderne, tilsæt
sukkeret og pisk yderligere et par minutter.
Tag den frosne citronblanding ud
af fryseren og skær eller mos den. Bland de stiftpiskede æggehvider i,
(blandingen bliver ikke helt jævn, men let grødet), hæld massen tilbage i
bøtten, og frys yderligere ½ time.
Fyldte hindbær (eller
brombær)
Smelt chokoladen over vandbad.
Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør til en ensartet masse. Rør
pralinen i chokolademassen, og smag til med appelsinsaft og reven skal. Vend til
sidst den knuste krokant i massen.
Skyl bærrene forsigtigt, og fyld
dem med chokolademassen, ved hjælp af en sprøjtepose.
|