Panacotta:
½ stang vanille, 75 g sukker, ¼
l piskefløde, 4 blade husblas, ¼ l kærnemælk
Flæk vanillestangen, skrab
marven ud og kom den i en gryde med sukker og fløde. Kog det igennem
underomrøring, til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen, og lad fløden
trække 5 min. Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af husblassen og smelt
den i den lune fløde. Rør kærnemælken i og hæld cremen op i 4-6
portionsglas/-skåle. Stil dem i køleskabet mindst 6 timer.
Marinerede bær (Romtopf):
Friske bær (f.eks. hindbær,
blåbær, ribs, solbær, jordbær, kirsebær) lægges, efterhånden som de modner,
lagvist med sukker i en beholder med låg. Overhældes straks med en min. 40% rom.
Kan holde sig vinteren over, hvis den opbevares i løleskab.
Cantuccini:
(Italienske mandelkager)
2 æggeblommer, 1 æg, 150 g
flormelis, 150 g hvedemel, 1 spsk revet appelsinskal (økologisk),½ tsk
vanillesukker, 1 tsk bagepulver, 120 g smuttede mandler.
Rør æggeblommer og æg sammen med
flormelis, hvedemel, appelsinskal, vanillesukker og bagepulver. Sæt det til
side. Varm en pande op og rist mandlerne. Vend dem i dejen og ælt det hele godt
sammen.
Drys mel på bordet og form 2
aflange brød ca. 3 x 15 cm, og ca. 1½ cm høje. Bages midt i ovnen ved 190 gr i
ca. 15 min. Tag brødene ud og skær dem i snitter på skrå. Lad dem tørre i ovnen
i ca. 15 min, til de er gyldne og sprøde. Afkøles på en rist og opbevares i
kagedåse.
|