MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Panacotta:

½ stang vanille, 75 g sukker, ¼ l piskefløde, 4 blade husblas, ¼ l kærnemælk

Flæk vanillestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med sukker og fløde. Kog det igennem underomrøring, til sukkeret er opløst. Tag gryden fra varmen, og lad fløden trække 5 min. Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af husblassen og smelt den i den lune fløde. Rør kærnemælken i og hæld cremen op i 4-6 portionsglas/-skåle. Stil dem i køleskabet mindst 6 timer.

 

Marinerede bær (Romtopf):

Friske bær (f.eks. hindbær, blåbær, ribs, solbær, jordbær, kirsebær) lægges, efterhånden som de modner, lagvist med sukker i en beholder med låg. Overhældes straks med en min. 40% rom. Kan holde sig vinteren over, hvis den opbevares i løleskab.

 

Cantuccini: (Italienske mandelkager)

2 æggeblommer, 1 æg, 150 g flormelis, 150 g hvedemel, 1 spsk revet appelsinskal (økologisk),½ tsk vanillesukker, 1 tsk bagepulver, 120 g smuttede mandler. 

Rør æggeblommer og æg sammen med flormelis, hvedemel, appelsinskal, vanillesukker og bagepulver. Sæt det til side. Varm en pande op og rist mandlerne. Vend dem i dejen og ælt det hele godt sammen.

Drys mel på bordet og form 2 aflange brød ca. 3 x 15 cm, og ca. 1½ cm høje. Bages midt i ovnen ved 190 gr i ca. 15 min. Tag brødene ud og skær dem i snitter på skrå. Lad dem tørre i ovnen i ca. 15 min, til de er gyldne og sprøde. Afkøles på en rist og opbevares i kagedåse.