MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Appelsin- og chokoladesemifreddo med knas

INGREDIENSER

150 g sukker (ca. 1¾ dl)

4 pasteuriserede æggeblommer

500 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%

3 pasteuriserede æggehvider

2½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%

2 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

100 g grofthakkede makroner

50 g marengs i grove stykker, fx kyskager

                            

Pynt

grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)

frisk citronmelisseblad

 

Sådan gør du

Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt og vend kvarken heri. Pisk æggehviderne stive og fløden til et let skum. Vend flødeskummet i kvarkblandigen og herefter æggehviderne lidt efter lidt. Del blandingen i to og vend appelsinskal i den ene og chokolade i den anden. Fordel halvdelen af makronerne i bunden af en bageform (ca. 10 x 30 cm) og fordel isblandingen med appelsinskal over. Drys dernæst stykker af marengs på, og fordel her på chokoladeblandingen. Drys de sidste makroner på toppen og pres dem lidt ned i overfladen. Stil semifreddoen tildækket i fryseren i mindst 4 timer.

 

Stil formen i køleskabet 1 time før servering. Vend semifreddoen ud på et fad og pynt med grofthakket chokolade og friske citronmelisseblade.

 

Tips

Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet oven på isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.