Mississippi Mudpie med frisk frugt og
is Ingredienser til dejen:
250 g Blødt smør
350 gram sukker
4 æg
Ca. 250 gram mel
200 gram smeltet Chokolade
4-5 tsk. cacaopulver
1-2 tsk. vanillesukker
100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden
Et nip salt
Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.
Ingredienser til glasuren:
250 gram smør
200/225 g flormelis
3 spsk cacao
100 g smeltet chokolade
½- ¾ dl piskefløde
50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder
Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer.
Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.
Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på
den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk
cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og
et nip salt.
Smør en rund springform med rigeligt smør og kom
dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og
dæk den med skiver/stykker af marshmellows.
Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter -
eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette
tidspunkt. De må ikke blive sorte.
Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing /
smøres icing ovenpå
Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100
gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind
røres 50-75 gram pecannødder i.
Kagen skal være helt afkølet og taget ud af
springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får
næsten tårer i øjnene.
Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en
ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder
fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt
upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har
den en lidt mere medgørlig konsistens.
Til kagen serveredes udskårne frugter af frisk frugt samt en god vanilleis
|