Cassata-is
Ingredienser:
-
2 liter god italiensk vanilleis
-
1 liter god italiensk chokoladeis
-
1 liter grovhakket kandiseret frugt (her brugtes
hjemmelavet kandiseret ananas)
-
2 spsk Amaretto
-
2½ dl piskefløde pisket til skum
-
2 tsk vanillepulver
-
2 piskede æggehvider
-
2 spsk flormelis
-
4 spsk hakkede, ristede pistacienødder
Sæt en 3 liter kageform eller skål i fryseren. Når
vanilleisen er blød nok til at kunne forarbejdes fordeles den i form/skål i bund
og sider, og sættes tilbage i fryseren i 1 time. Når chokoladeisen er ligeledes
blød, så fordeles den jævnt over vanilleisen. Frys igen i mindst en time eller
til det hele er fast.
Bland i mellemtiden den kandiserede frugt og
likøren og sæt det til side. Pisk piskefløde og vanillepulver til faste toppe.
Pisk æggehviden i en anden skål og med rene piskeris, til den danner bløde toppe
og tilsæt flormelis gradvist. Fyld æggehviden i flødeskummet, herefter frugt og
nødder. Fyld midten af formen med denne creme og glat overfladen. Dæk med folie
og frys natten over.
Tag Cassata-isen ud af frysen 5-10 minutter inden
servering, så den bliver en smule blød. Kør en spatel rundt i kanten og stil den
på et serveringsfad.
Tip1: Kan holde sig i fryseren i op til en måned
Tip2: En let måde at vende Cassataisen ud på er, at lægge et varmt fugtigt
viskestykke over formens bund og holde stykket varm til skålen kan løftes væk.
De utålmodige kan dyppe i varmt vand.
|