MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Cassata-is

Ingredienser:

  • 2 liter god italiensk vanilleis
  • 1 liter god italiensk chokoladeis
  • 1 liter grovhakket kandiseret frugt (her brugtes hjemmelavet kandiseret ananas)
  • 2 spsk Amaretto
  • 2½ dl piskefløde pisket til skum
  • 2 tsk vanillepulver
  • 2 piskede æggehvider
  • 2 spsk flormelis
  • 4 spsk hakkede, ristede pistacienødder

Sæt en 3 liter kageform eller skål i fryseren. Når vanilleisen er blød nok til at kunne forarbejdes fordeles den i form/skål i bund og sider, og sættes tilbage i fryseren i 1 time. Når chokoladeisen er ligeledes blød, så fordeles den jævnt over vanilleisen. Frys igen i mindst en time eller til det hele er fast.

Bland i mellemtiden den kandiserede frugt og likøren og sæt det til side. Pisk piskefløde og vanillepulver til faste toppe. Pisk æggehviden i en anden skål og med rene piskeris, til den danner bløde toppe og tilsæt flormelis gradvist. Fyld æggehviden i flødeskummet, herefter frugt og nødder. Fyld midten af formen med denne creme og glat overfladen. Dæk med folie og frys natten over.

Tag Cassata-isen ud af frysen 5-10 minutter inden servering, så den bliver en smule blød. Kør en spatel rundt i kanten og stil den på et serveringsfad.

Tip1: Kan holde sig i fryseren i op til en måned
Tip2: En let måde at vende Cassataisen ud på er, at lægge et varmt fugtigt viskestykke over formens bund og holde stykket varm til skålen kan løftes væk. De utålmodige kan dyppe i varmt vand.