Dessert-tallerken med chilichokolademousse, vanilli-is
og citronsorbet Chilichokolademousse
Ingredienser:
·
300 gr. silketofu (1 pakke)
·
4 spsk. kakaopulver m. lille top
·
150 gr. mørk chokolade
·
50 gr. kokosolie
·
5 spsk. ahornsirup (eller agavesirup/anden sirup eller 4 spsk honning eller
blendede dadler eller 3 spsk sukrinmelis)
·
Et nip salt
·
Lidt chilipulver
·
Chokoladeskaller (er efterhånden svære at finde – prøv Brugsen)
Sørg for at det som moussen skal bruges til står klart på køkkenbordet. Hvis den
skal i glas, så find dem frem osv.
Smelt chokolade, kokosolie, sirup, salt og chili sammen ved meget svag varme og
under hyppig omrøring.
Kom silketofuen i foodprocessoren og blend til den er cremet. Tilsæt kakaopulver
og blend igen til massen er ensartet. Skrab siderne ned undervejs, så alt kommer
med.
Hæld den smeltede chokolade/kokosolie/sirup-blanding i imens der blendes ved
medium hastighed til massen igen er ensartet.
Fordel straks chokocremen i glas eller på/i den kage hvor den skal bruges. Brug
evt. en sprøjtepose til at lave toppe af den med.
Den stivner meget hurtigt, så lav den først lige når du er klar til at bruge den
med det samme.
Vanille-is
Vanille-is af den gode slags, f.eks. Bologna isen fra
Rema1000 fyldes i indkøbte chokoladeskåle.
Citronsorbet
Ingredienser:
·
2 dl Limoncello
·
1½ dl vand
·
170 g sukker
·
1 æggehvide
Vand og sukker opvarmes i en gryde og koger på lavt blus i ca. 2 minutter.
Blandingen afkøles.
Limoncello røres i sukkerblandingen.
Æggehviden piskes stiv, og røres i umiddelbart inden blandingen kommes i en form
og i fryseren, hvis en helt fast konsistens ønskes.
Det hele serveres sammen med frisk frugt
|