MADKLUBBEN ANNO 1991's hjemmeside
Gå til forsiden

 

Sveskeparfait og pistacie-is i marcipansvøb.

Ingredienser dej:

  • 200 g marcipan
  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
Ingredienser sveskeparfait:
  • 50 g svesker
  • 1 dl cognac
  • 4 æggeblommer
  • 3/4 dl flormelis
  • ½ ltr piskefløde
Ingredienser Pistacie-is:
  • 4 æggeblommer
  • 140 g sukker
  • ½ dl pistaciemasse
  • ½ ltr piskefløde
Alle ingredienser til dejen piskes grundigt sammen og kommes på bagepapir i en almindelig stor bradepande. Bred dejen ud (tyndt) og regn iøvrigt med, at den flyder ud og udjævner sig under bagning. Bages 20 min ved 175 C nederst i ovnen.
Dejen afkøles og skæres i facon, så den kan fore 1 stor springform.

Svesker stilles i blød i cognac natten over, og blendes så til småstykker.
Æggeblommer og flormelis piskes grundigt sammen, til det er lysegult og skummende. Sveskemassen røres i. Fløden piskes stiv og vendes i. Fyldes i den dejforede springform, så formen bliver halvt fyldt. Røres et par gange rundt under indfrysning, så ikke al sveskemassen bundfældes.

Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen, pistaciemassen tilsættes. Fløden piskes stiv og vendes i. Fyldes ovenpå den stivfrosne sveskeparfait, så formen fyldes ud.

Pyntes ved servering med kiwifrugter