Ostelagkage
Bund:
150 g fuldkorns hvedekiks (fx Digestive)
75 g smør
Fyld
200 g flødeost naturel
2½ dl creme fraiche eller fromage frais
1 dl piskefløde
1 tsk vanillesukker
1 spsk citronsaft
2 spsk flormelis
3 blade husblas
Jordbær, vindruer, kiwi eller andre frugter – der overdrysses med lidt sukker
Først
skal bunden laves. Tag en lille gryde og smelt smørret ved svag varme. Det må
ikke blive brunt!. Smuldr kiksene deri og bland det hele sammen. Fordel
blandingen i en smurt springform og lad bunden hvile.
Fyldet: Tag en skål med koldt vand og læg husblasen i blød deri. Lad det
stå i ca. 5-10 minutter. Imens røres flødeost sammen med creme fraiche,
vanillesukker og flormelis i en skål. Tag husblassen op af udblødningsvandet,
knug evt. vandet af, og smelt den i en lille skål i vandbad.
Det gøres således: Tag en større gryde og fyld den kvart op med vand. Lad
vandet småkoge. Tag en mindre skål, der kan tåle kogende vand – brug evt.
en kasserolle – og kom den forsigtigt ned i det kogende vand, uden at vandet
kan komme ned i skålen! Kom husblasen i skålen/kasserollen indtil det er
smeltet. Tag straks skålen/ kasserollen op og lad husblassen afkøle til den er
fingervarm. Rør det i ostecremen og smag til med citronsaft. Fløden piskes til
skum og vendes forsigtigt i ostecremen.
Fordel massen over kiksebunden i formen og glat overfladen. Dæk formen til
og stil den et køligt sted mindst to timer – gerne til næste dag.
Inden kagen skal serveres, skal den pyntes med frugt
eller bær. |