Cheesecake 3-farvet klassiker (12 personer)
Ingredienser Chokoladebund
·
Hele æg 52 g
·
Sukker 125 g
·
Mælk 75 g
·
Hvedemel 75 g
·
Bagepulver 3 g
·
Lurpak smør 100 g
·
Mørk chokolade ca 55% 150 g
·
Knuste digistive kiks 100 g
Ingredienser
vaniljefromage:
·
Vaniljestang kornene heraf 1 stk
·
Fintreevet citronskal usprøjtet 2 g
·
Friskpresset citronsaft 15 g
·
Æggehvider 60 g
·
Flormelis 50 g
Ingredienser Blåbærfromage:
·
Husblas 3 blade
·
Frosne blåbær 250 g
·
Sukker 75 g
·
Friskpresset citronsaft 20g
·
Fresh cheese 16% 200g
·
Piskefløde 200 g
Ingredienser saltkaramel
·
Sukker 50 g
·
Piskefløde 200 g
·
Fint salt 3 g
Ingredienser Pynt
·
Friske bær
·
Eventuelt spiselige blomser
Chokoladebund:
-
Pisk æg og sukker lyst og
luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i
æggeblandingen. Smelt smør og chokolade og vend det sammen med kiksene i
smørblandingen. Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med
bagepapir og pensl bund og kant med smeltet smør. Bag kagen midt i ovnen. Lad
kagen køle let af. Tag den ud af formen og lad den køle helt af på en
bagerist. Vask springformen og beklæd siderne med tyndt plastik eller film.
Kom chokoladebunden tilbage i springformen.
-
Bagetid: Ca. 15 min. ved 160°
– varmluft.
Vaniljefromage:
-
Læg husblassen i blød i koldt
vand i ca. 10 min. Rør flødeosten sammen med æggeblommer, cremefraiche,
vaniljekorn, citronskal og -saft. Træk husblassen op af vandet med det vand
som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af
flødeosteblandingen og vend den i resten. Pisk hviderne stive, tilsæt
flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i
flødeosteblandingen. Hæld fromagen over chokoladebunden og stil den tildækket
i køleskabet i ca. 1 time. Det er vigtigt at den hvide fromage har sat sig
inden blåbærfromagen hældes over.
Blåbærfromage:
-
Læg husblassen i blød i koldt
vand i ca. 10 min. Bring blåbær, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet
gryde. Kog det i ca. 5 min. Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn
blanding og lad den køle af. Rør flødeost godt sammen med bærrene. Pisk fløden
let og vend den sammen med bærblandingen. Træk husblassen op af vandet med det
vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af
flødeosteblandingen og vend den i resten. Hæld blåbærfromagen over
vaniljefromagen og stil den færdige kage tildækket i køleskabet i mindst 3
timer. Gerne natten over.
Saltkaramel:
-
Smelt sukkeret i en gryde ved
svag varme. Tilsæt fløde og salt og kog karamellen i ca. 10 min. eller til
sukkeret er opløst. Lad saltkaramellen køle af.
Tag kagen ud af formen og pynt den med saltkaramel, friske blåbær og spiselige
blomster.
|